ÄKS

Äänekosken koronajohtoryhmä: Maskien jaosta luovutaan

05.06.2022 06:38

Tilanne menee parempaan suuntaan ja olemme lähempänä normaalia elämää,  ylilääkäri Keijo Lukkarinen totesi Äänekosken koronajohtoryhmän kokouksessa.

 

Taudin ilmaantuvuusluvut ovat yleisesti puolittuneet viimeisen kolmen viikon aikana. Äänekosken tartuntamäärissä piikkinä viikolla 20 näkyy kuitenkin Tukipuun hoitoyksikön toukokuinen epidemiatilanne.

– Tukipuun tilanne oli haastava, mutta henkilöstömme jousti ja hoiti tilanteen todella hienosti, Keijo Lukkarinen kiittää.

Muuten myös hoivayksiköiden koronatilanteet ovat rauhoittumaan päin. Myös terveyspalvelujen ja Arjen tuen henkilöstö on sairastanut vähemmän.

Äänekosken terveyskeskuksessa jatkuu epidemiavastaanotto päivittäin ajanvarauksella. Terveyskeskussairaalassa on varattu vielä neljä eristyspaikkaa infektiopotilaille.

Äänekosken kaupungin koronajohtoryhmä linjasi, että kaupunki luopuu maskien jakamisesta ainakin toistaiseksi, sillä tarvetta ja yleistä maskisuositusta ei enää ole. Maskivelvoite koskee sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökuntaa.

Koronavilkku -sovelluksen käyttö on lopetettu 1.6., samoin koronapassi ja sen lukijasovellus. Luonan koronapuhelinpalvelusta luovuttiin 8.5.

Neljänsiä rokoteannoksia annetaan nyt vakavasti immuunipuuttoisille yli 12-vuotiaille ja riskiryhmiin kuuluville yli 70-vuotiaille. Neljänsiä rokotteita on otettu viime viikkoina aktiivisesti ja Arjen tuki on rokottanut omia asiakkaitaan.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy