ÄKS

Äänekosken koronajohtoryhmä: Taudin ilmaantuvuus on suurta, osastohoito on kuormittunut

25.02.2022 13:38

Äänekosken terveyskeskussairaalan vierailukieltoa joudutaan jatkamaan 4. maaliskuuta asti, koska korona- ja norovirusinfektioon sairastuneita potilaita on ollut useita.

 

Osastohoidon kuormitus on kasvanut ja Äänekosken infektiopaikkojen määrää on jouduttu nostamaan yhdeksään. Myös Arjen tuen yksiköissä on ollut koronavirustartuntoja, ja Kuntolan vierailukieltoa ja potilassulkua joudutaan jatkamaan 1.3. asti.

Äänekosken koronajohtoryhmän kokouksessa todettiin tänään 25.2.2022, että muutoin koronatilanne on pysynyt ennallaan ja ilmaantuvuus on edelleen korkealla.

Ravintolarajoituksista luovutaan kokonaan maaliskuussa ja aluehallintoviraston rajoitukset alueella ovat päättyneet. Voimassa on vielä 58c -pykälä eli koronaturvallisia ohjeistuksia tulee edelleen noudattaa. Ylilääkäri Keijo Lukkarisen mukaan maskien käytöllä voidaan nyt lähinnä tasata tautihuippuja ja vaikuttaa siihen, ettei niin moni sairastu kerralla.

Kaikissa Äänekosken kaupungin tiloissa on voimassa maskisuositus ja myös muita koronaturvallisia ohjeistuksia tulee noudattaa. Maaliskuussa poliittisia kokouksia on tarkoitus pitää taas lähikokouksina, ja nyt on erityisen tärkeää, ettei kukaan tule paikalle sairaana tai oireisena. Kokouksiin osallistujien tulee käyttää koko kokouksen ajan maskia.

Huoltovarmuuskeskuksen koululaisia varten tilaamia kotipikatestejä jaettiin tällä viikolla Äänekoskella 23 000 kappaletta. Lukkarisen mukaan kotitestejä kannattaa yleisten ohjeistusten mukaisesti tehdä vain oireisille.

– Rokotteiden kysyntä on vähentynyt, koska ihmiset sairastavat nyt niin paljon. Viikossa meillä annetaan enää 50-100 kolmansia rokotusannoksia, Lukkarinen kertoo.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy