ÄKS

Äänekosken koronatilanne on melko vakaa

09.12.2021 17:11
Arkistokuva.

Ylilääkäri Keijo Lukkarinen totesi Äänekosken kaupungin koronajohtoryhmän kokouksessa 9.12., että koko Suomen koronatilanne on nyt haastavampi. Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku (eli tartuntoja 100.000 henkilöä kohden kahden viikon aikana) on koko Suomessa 315.

 

Keski-Suomessa (ilmaantuvuusluku 234) ja Äänekoskella (113) tilanne on kuitenkin vakaa viime viikkoihin nähden.

– Viikkotasolla meillä on noin kymmenkunta tartuntaa. Viime viikolla (29.11. alkaneella viikolla) tartuntoja oli kuusi, tällä viikolla tähän mennessä tartuntoja on ollut 13. Tämän viikon tartunnoissa on ollut sellainen piirre, että on järjestetty juhlia ja laulettu karaokea ja tauti on levinnyt, mutta onneksi rokotteet tässäkin auttavat, Keijo Lukkarinen sanoo.

Lukkarisen mukaan Äänekosken epidemiavastaanotolla on ollut melko vilkasta, terveyskeskussairaalassa hoidetaan koronapotilaita edelleen, mutta kokonaispotilasmäärä on saatu viime viikosta laskuun.

– Myös meidän tartunnanjäljittäjät tekevät erittäin hyvää työtä, Lukkarinen kiittää.

Viime viikolla saatiin Aluehallintoviraston uudet kokoontumis- ja ravintolarajoitukset, jotka kuitenkin voidaan välttää koronatodistuksen eli koronapassin käytöllä. AVI:n rajoitus koskee yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ja kokoontumisia, mutta ei esimerkiksi harrastustoimintaa.

Äänekosken kaupunki on ottanut koronapassin käyttöön omissa tiloissaan ja itsenäisyyspäivän juhlassa se oli jo käytössä. Myös esimerkiksi isoissa ottelutapahtumissa on nyt koronapassikäytäntö.

– Koronapassin käyttöönotto sujui kivuttomammin kuin osattiin odottaa ja ihmiset ovat varautuneet ja hankkineet koronapassin, Lukkarinen sanoo.

– Uskon, että koronapassikäytäntö kannustaa ihmisiä ottamaan rokotteita, jos ne ovat vain omaa huolimattomuuttaan vielä ottamatta.

Myös laaja maskisuositus on edelleen voimassa.

Äänekosken koronajohtoryhmä kannustaa vahvasti jokaista äänekoskelaista edelleen rokottautumaan. Ensimmäisen rokotteen on ottanut 14.000 ja kaksi rokotetta 12.700 äänekoskelaista. Kolmannen rokotteen on saanut jo 1.100 henkilöä.

Lukkarinen muistuttaa, että ikäihmiset varaisivat nyt itse ajan kolmanteen rokotukseensa, jos edellisestä on kulunut 5-6 kuukautta. Nyt aikoja ei nimittäin soitella kuten viime keväänä, koska tämänhetkiset resurssit eivät siihen riitä. Kolmannet rokotteet annetaan ilman ajanvarausta ainoastaan kotihoidon ja hoivayksikön asiakkaille.

Valtioneuvosto on tehnyt eduskunnalle esityksen sote-henkilöstön koronarokotuksista. Esityksen mukaan niillä, jotka työssään hoitavat riskiryhmiin kuuluvia, tulisi olla otettuna kaksi koronarokotetta. Käytännön ohjeistuksia ei ole vielä tehty, mutta siirtymäaika tulee olemaan noin kuukauden verran, joten nyt on aika laittaa asia kuntoon. Äänekosken kaupunki on laittamassa aiheesta myös suoraan viestiä sote-alan hoitohenkilöstölleen.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy