ÄKS

Äänekosken kouluilla on tarjolla monipuolista harrastustoimintaa

18.02.2021 14:02
Laskettelukerho on saanut suuren suosion. Kuva: Sanna Kirves.

Äänekoskella on toteutettu oppilaslähtöistä harrastustoimintaa kouluilla laajamittaisesti tästä lukuvuodesta alkaen.

Toiminnan rahoituksen edellytyksenä oli koululaisille tehtävä kysely, jossa oppilaat saivat kertoa toiveitaan kerhotoiminnasta.

– Toiveiden pohjalta lähdettiin ideoimaan kerhoja ja järjestävinä tahoina on niin äänekoskelaisia kuin jyväskyläläisiäkin kolmannen sektorin toimijoita, kertoo kerhokoordinaattori ja musiikkipedagogi Susanna Tuhkala.

Kerhotoimintaa järjestetään sekä ala- että yläkouluilla. Kouluilla on omia kerhoja kuten teatteri-, musiikki- ja kirjoittamiskerhot ja lisäksi järjestetään yhteisiä kerhoja. Urhon aktiivit ovat vetäneet jääkiekkokerhoa ja Pankkari Bowling järjesti taannoin keilailukerhon. Parkourohjaaja tulee Parkour-akatemialta. Kerhonohjaajina toimivat myös koulujen opettajat. Jyväskylän Laajiksesta on mukana laskettelunopettaja, joka opettaa Äänemäessä lapsille ja nuorille laskettelua. Perjantaina 19.2. pääsee kokeilemaan myös lautailua! Kovasti on toivottu kokkikerhoja ja niitäkin on tulossa.

Kerhotoiminnan tarkoituksena on tarjota maksuton harrastusmahdollisuus kaikille Äänekosken koulujen oppilaille. Tavoitteena on lasten hyvinvoinnin lisääminen mieluisan harrastuksen kautta. Kerhot toteutetaan osana koulupäivää tai mahdollisimman pian koulupäivän päätteeksi.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy