Kulttuuritoimen kevään kausiohjelma käynnistyy helmikuussa. Kevätkauden aloittaa torstaina 15.2. ukrainalainen Gutsulia, joka on yksi Ukrainan tunnetuimmista tanssi- ja lauluyhtyeistä.
Vuonna 1939 perustettu yhtye Gutsulia on esiintynyt ympäri maailmaa yli 12 000 konsertissa. Painotalon konserttiin yhtye lupaa huikeita temppuja, ylellisiä pukuja ja ainutlaatuista energiaa.
Keskiviikkona 20.3. Painotalolle saapuu fuusiojazzin pioneeri Scott Henderson. Jo 80-luvulla Tribal Tech-yhtyeen kanssa jazzyleisön huulille noussut Henderson on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä genren kiinnostavimmista muusikoista / säveltäjistä omaperäisellä ja ilmeikkäällä tyylillään. Väkevänä kitaravisionäärinä Hendersonilla on hämmästyttävä kyky yhdistää niin jazzin, rockin, funkin kuin bluesinkin elementtejä autenttisella, saumattomalla ja musiikillisella tavalla.
Vuosikymmenten saatossa Henderson on kiertänyt ja levyttänyt lukuisten jazz-ikonien kuten Chick Corean, Joe Zawinulin ja Jean-Luc Pontyn kanssa. Painotalolle Henderson tuo basisti Romain Labayen sekä rumpali Archibald Ligonnièren muodostaman rytmisen peruspilarin. Erikoisvieraana tällä kiertueella nähdään myös kitarisi Lina Mastalska. Lämppärinä on Jeff Aug.
Torstaina 4.4. Painotalon Isossa salissa esiintyy rakastettu laulaja-lauluntekijälegenda Edu Kettunen. Konsertin nimenä on (ennakkotiedoista poiketen) Välkkylän Kino. Kettusen laulujen tarinat voivat useinmiten olla kuin pieniä elokuvia. Tarinat sijoittuvat milloin minnekin: Pariisiin tai Sallaan, Roomaan tai Casablancaan, mutta hyvin usein myös kuvitteelliseen Välkkylän pitäjään. Kettusen kanssa lavalla nähdään kitaristi Mika Kuokkanen.
Perjantaina 19.4. Mikkosalissa kuullaan sukupolvensa ylistetyimpiin ranskalaismuusikoihin lukeutuvaa saksofonistia, klarinetistia, säveltäjää ja improvisoijaa Sylvain Riffletiä (tenorisaksofoni, shruti box, sävellykset) sekä hänen kvartettiaan, jonka solistina soittaa suomalaistrumpetisti Verneri Pohjola (trumpetti, elektroniikka). Konsertin ohjelmassa on Rifflet’n omille ”ikonisille enkeleille” omistettuja kappaleita. Inspiraation lähteinä musiikille ovat toimineet mm. amerikkalaiset modernistit Steve Reich, Terry Riley, Philip Glass, laulaja, aktivisti Abbey Lincoln ja kirjailija James Baldwin. Konsertin nimikkokappale ”Cake Walk from a Spaceship” on Pohjolalle omistettu sävellys sekä keväällä 2022 Eclipse Recordsin Suomessa julkaiseman albumin nimi. Riffletin ja Pohjolan lisäksi kvartetissa soittavat Csaba Palotai (kitara) ja Benjamin Flament (lyömäsoittimet).
Kevätkausi päättyy torstaina 17.5. legendaarisen säveltäjän Henry Mancinin säveliin. Ilmavoimien Big Bandin Henry Mancini 100 v -konsertissa kuullaan vierailevana artistina multi-instrumentalisti Matti Fredriksonia. Henry Mancinia (1924-1994) pidetään yhtenä elokuvahistorian tärkeimmistä säveltäjistä. Hänen palkintokaappiaan koristivat mm. neljä Oscar-palkintoa, Golden Globe -palkinto sekä kaksikymmentä Grammya. Mancinin elokuvamusiikille leimallista ovat vahvat melodiat, kaikkien tuntemat “korvamadot” – kuten Pink Panther ja Baby Elephant Walk – ajaton tunnelma sekä mielikuvituksellinen eri instrumenttien käyttö orkestraatioissa. Mancini oli lisäksi uraauurtava säveltäjä yhdistellessään ensimmäisten joukossa jazzin vaikutteita klassiseen myöhäisromanttiseen orkesterimusiikkiin. Ilmavoimien Big Bandin Henry Mancini -konserttiin on valikoitunut kaikki tunnetuimmat, nautittavimmat sekä koskettavimmat helmet Mancinin uran varrelta.