ÄKS

Äänekosken poliisiasema vihittiin käyttöön – katso poliisikuoron upea esitys

02.11.2021 18:12 (muokattu 02.11.2021 20:50)
Timo Vuola, Matti Tuononen, Akseli Koskela ja Seppo Kolehmainen korkkasivat kahvipuffetin kakun.

Äänekosken poliisiasema vihittiin käyttöön. Rakennus toimii tulevaisuuden uudisrakentamisen mallitalona. 

 

Äänekosken poliisiaseman esimies, rikoskomisario Reima Rossi on yhtä hymyä, sillä uusia tiloja saatiin odottaa seitsemän vuotta. Koronan vuoksi vihkiäiset antoivat odottaa parempia aikoja, ja taloon on ennätetty asettua jo hyvin, sillä se otettiin käyttöön maaliskuussa.Äänekosken poliisiasema on kooltaan keskikokoinen, josta löytyy virkapaikkoja noin 40. Äänekosken poliisiasema on pohjoisen Keski-Suomen poliisitoiminnallinen keskus. Katon alta löytyvät kattavat poliisipalvelut: lupapalvelut, kenttähenkilöstöä, tutkintaryhmä ja poliisivankila.

– Tämä on täyden palvelun talo. Äänekosken sijainti mahdollistaa yhteistyön myös kauempaa Nelostietä pitkin kulkevia virkatehtävässä olevia partioita.

Uusi työpiste saa kiitosta.

– On upeaa, että saimme terveet ja toimivat tilat. On pelkkää plussaa, että saimme työyhteisömme saman katon alle. Voin sanoa, että nyt on käytössä nelikymmenvuotisen poliisiurani parhaat työtilat, sano Rossi kiitollisena.

Poliisiasema ei valmistunut käden käänteessä. Ensimmäisen kerran kokoonnuttiin yhteen Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuonosen vetämä palaveri elokuussa 2014, jolloin pohdittiin löytyisikö Äänekosken alueelta sopivaa tilaa poliisaseman tarpeisiin.

– Kaupunki oli voimallisesti mukana, ja tarjoutui jopa rakennuttamaan uudisrakennuksen poliisiaseman käyttöön. Myös olemassa olevat rakennukset käytiin läpi ja eri vaiheiden jälkeen löytyi paloaseman viereinen tontti, poliisipäällikkö Timo Vuola muisteli.

Samaan aikaan määriteltiin poliisihallituksessa  uutta poliisiasemakonseptia, joka määrittäisi tarkkaan aseman rakenteen ja koon.

– Äänekosken asema toimii pilottina ja tarkoitus on hyödyntää tämän aseman suunnittukonseptia muiden vastaavan kokoisten poliisiasemien suunnittelussa, Vuola sanoi.

Edellisen kerran on Keski-Suomeen rakennettu poliisiasema vuonna 1999.

– Näitä ei usein rakenneta, ja tämä on 40 vuoden aikana toinen asema, jonka avajasissa olen saanut olla, Vuola kertoi.

Myös Vuola kiitteli puheessaan työyhteisön joustavuutta pitkä evakkotaipaleen varrella.

– Koska Äänekosken poliisiaseman henkilöstöä on sijoitettu muualle, kuten Saarijärvelle ja Jyväskylään, on tämä luonnollisesti hajottanut Äänekosken työyhteisöä ja vaikeuttanut suuresti poliisin palvelukykyä pohjoisen Keski-Suomen alueella. Terveelliset ja toimivat tilat ovat välttämättömiä niin henkilöstölle kuin asiakkaille. Hyvät tilat mahdollistavat palvelukykymme, Vuola lausui.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen jatkoi Vuolan linjalla. Päivä on tärkeä ja merkityksellinen.

– Tämä on riemun päivä kaikkien vastoinkäymisten jälkeen. Hyvät toimitilat toimivat myös brändinä: poliisi voi uskottavasti turvata kaikkia kaikkina aikoina.

Uudelta pohjalta suunnitellussa rakennuksessa haluttiin saada mahdollisimman hyvin dokumentoitu kokonaisuus.

– Tätä voi kutsua mallitaloksi, jota voidaan monistaa vastaaviin tarpeisiin eri puolelle Suomea, Kolehmainen sanoi.

Valtiosihteeri Akseli Koskela jatkoi muiden puhujen linjaa. Hän sanoi, että on ilo olla mukana avaamassa uusia toimitiloja.

– Tämä on pitkän suunnittelun ja työn tulos. Hankesuunnittelun mukaisesti rakennettiin uusi, modulaarinen poliistalo joka on suunnttelu- ja rakennustavaltaan edullisempi ja muuntojoustavampi toimitilaratkaisu, Koskela sanoi.

Myös Koskela muistutti, että poliisi tarvitsee toimivat tilat.

– Tämä rakennus edustaa juuri sitä, niin toiminnaltaan kuin työterveydeltään.

Koskela lupasi, että tulevaisuudessa tehdään töitä, jotta poliisin toiminta ja palvelutaso saadaan turvattua myös tulevaisuudessa. Julkisen talouden sopeuttaminen on koskettanut myös poliisia.

– Poliisin resurssien turvaaminen on meidän kaikkien yhteinen etu. Äänekoski on sijainniltaan keskeinen paikkakunta poliisin toimessa sekä liikenteen että muun toiminnan kannalta, Koskela päätti.

Omistajan puheenvuoron käytti Senaatin toimialajohtaja Riitta Juutilainen.

– Uusia toimitiloja tulee tarkastella myös ilmastokysymyksiä, sillä rakennetun ympäristön hiilijalanjälki on suuri ja toimitilojan käytöllä ja ratkaisulla voidaan keventää ympäristökuormaa, Juutilainen lisäsi.

Tilaisuudessa kuultiin myös Tampereen poliisilaulajat ry:n kuoroa, joka pääsi ääneen pitkän keikkatauon jälkeen. Puheiden jälkeen päästi kahvipuffettiin jonka oli laatinut keittiömestari Tommi Lindholm tiimeineen. Uuteen poliisiasemaan päästiin myös tutustumaan ryhmissä.

Kuuntele Tampereen poliisilaulajien upea esitys (kuvien alla):

Valtiosihteeri Akseli  Koskela.

Keittiömestari Tommi Lindholm ja tiimi laativat juhlavat tarjoilut kutsuvieraille.

Vastaa

  1. Bullriver sanoo:

    Tuommoiset herkut houkuttelivat jopa poliisi-ylijohtajan Äänekoskelle. Oikeasti hieno juttu, että Äänekoskella nyt Suomen modernein poliisiasema 👍

  2. Pekka sanoo:

    Todella upeet juhlat ja juhlaväki. Hienoa että lain ja oikeuden puolustajilla on nyt Äänekoskellakin resursseja ja toimitilat. Nyt varmaan riittää aikaa ja resursseja tavallisten kansalaistenkin asioille ja saadaan niitä polkupyörävarkaitakin kiinni ja satimeen. Todella hienot juhlat.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy