ÄKS

Äänekosken skeittiparkki saa kauan halutun uudistuksen

13.06.2018 14:27
Potkulautailu eli skuuttaus on suuressa suosiossa.

Eilen Huuhanpuistossa oli Äänekosken skeittiparkin kehittämispalaveri. Paikalle ilmaantui muutamia skeittaajia ja skuuttaajia, sekä Äänekosken kaupungin liikuntapalvelun ja tilapalvelun edustajat. Paljon toiveita tuli esille ja remontin uskotaan olevan valmis alkusyksystä.

Skeittaus ja skuuttaus ovat kasvattaneet suosiotaan paljon viime vuosina. Huuhan perhepuistossa sijaitseva skeittiparkki saa kunnostusta varten kaupungilta 40 000 euron budjetin. Entisen tenniskentän päälle tehdyn skeittiparkin kunto on huono. Asfaltissa on paljon halkeamia, ramppien alaosat kolisevat, eikä puiston siisteys ole kehuttavaa.

Skeittiparkissa on vain vähän erilaisia elementtejä. Siellä on kaksi betonista kurbia joiden päälle voi esimerkiksi tehdä ollien, eli hypätä laudan kanssa. Laudalla voi liukua kurbin reunalla monin eri tavoin.

Sopivan korkuisina kurbeja on luonnollista käyttää istuimina. Parkki tarvitsee kunnollisia penkkejä, jotta skeittaajille olisi paremmin tilaa.

Parkista löytyy myös skeittipyramidi. Nimensä mukaan se muistuttaa nelikulmaista pyramidia. Sitä voi laskea alas, joka on helppo tapa kerätä vauhtia. Pyramidia voi käyttää myös hyppyrinä.

Parkin molemmat rampit ovat liian korkeita aloittelevalle skeittaajalle. Noin 1,5 metriä korkeita ramppeja harva uskaltaa laskea.

Skeittaajat toivovat parkkiin uusia, matalampia ramppeja kunnostuksen mukana. Vanhoja ja toimivia elementtejä ei kuitenkaan kannata hukkaan heittää. Rahaa on rajoitetusti, joten se kannattaa käyttää hyvin.

Graffitien koristamista rampeista jyrkempi on skuuttaajien suosima, mutta skeittilaudalla sen laskeminen on haastavaa.

Parkkiin toivottiin muun muassa matalampia kurbeja vaikkapa manuaaleja varten. Manuaali on laudalla tasapainottelua käyttäen vain kahta rengasta, kahden ollessa ilmassa. Sinne halutaan myös kaiteita joita pitkin liukua skeitti- tai potkulaudalla. Kaiteet eivät ole kalliita, mutta ne puuttuvat nykyisestä parkista kokonaan. Niin sanottu mini half-pipe on myös haluttu. Siinä olisi kaksi matalaa ramppia vastakkain joilla voisi temppuilla. Kokonaan uusi betonipohjakin houkuttelisi, mutta 40 000 euron budjettiin se ei luultavasti mahdu. Nykyinen asfalttipohja on toki toimiva, mutta betoni on sileämpää ja sen äänitaso olisi pienempi.

Pieniä korjauksia pystyy tekemään myös talkoovoimin, ja parkin käyttäjät itse vaikuttavat eniten sen siisteyteen. Harrastajat ovat toivoneet uudistusta ja pian sellainen saadaan.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy