ÄKS

Äänekosken terveyskeskus palvelee poikkeusoloissakin

27.04.2020 11:48
Epidemiavastaanotto palvelee heti pääovista oikella.
Äänekosken terveyskeskus tiedottaa poikkeusolojen palveluista ja toimista.

Äänekosken päivystys palvelee päivittäin klo 8-18. Infektio-oireisille tarkoitettu Epidemiavastaanotto palvelee joka päivä klo 8-16. Infektio-oireissa aika on varattava etukäteen puh. 020 632 2470. Äänekosken epidemiavastaanotolla (pääovesta oikealla) otetaan koronanäytteitä myös viikonloppuisin (klo 8-16).

Ohjeet vastaanotolle saapumiseen: Sisäänkäynti vastaanotolle tapahtuu pääovesta. Älä koske ripoihin, ovet avautuvat automaattisesti. Sisään tultuasi desinfioi kätesi käsidesillä. Älä tule vastaanotolle etuajassa, näin vältyt odottamiselta ihmisjoukossa.

Terveyspalveluiden ajanvarausvastaanotoille ei saa tulla, mikäli potilaalla on flunssaoireita. Näissä tilanteissa asiakkaan on muistettava perua vastaanottonsa. 

Terveyskeskuksen älykuntosali on edelleen kiinni. Kiireettömiä vastaanottoja fysio- ja toimintaterapiassa lisätään asteittain.

Hoitotarvikejakelun piirissä olevien kannattaa ottaa yhteyttä hyvissä ajoin ennen tarvikkeiden loppumista joko omaan hoitajaan tai terveyskeskuksen keskitettyyn ajanvaraukseen, puh. 020 632 2821. Tilaukset voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen:  hoitotarvike@aanekoski.fi  Riskiryhmään kuuluville asiakkaille pyritään tekemään hoitotarviketoimitukset kotiin (vältetään ihmisjoukkoja), jotta hoidon jatkuvuus pystytään turvaamaan myös poikkeusoloissa.

Suun terveydenhuolto hoitaa toistaiseksi kiireellisiä ja puolikiireellisiä potilaita. Hoidon tarpeen arvion näissä tilanteissa tekee potilasta hoitava hammaslääkäri.

Terveyskeskussairaalan (samoin kuten arjen tuen yksiköiden) vierailukielto jatkuu.

Opiskeluterveydenhuolto toimii edelleen Äänekosken lukion tiloissa, vastaanotolle tullaan vain ajanvarauksella. Ajanvaraus on tehtävä puhelimitse. Neuvola- ja terapiapalvelut sekä kouluterveydenhuolto ovat avoinna normaalisti. Lapsen mukana vastaanotolle saa tulla poikkeuksellisesti vain yksi vanhempi.

Osa palveluistamme toteutetaan myös etäyhteyksin. Mikäli sovittu vastaanottokäynti toteutetaan etäyhteydellä, terveyskeskuksen työntekijä ilmoittaa asiasta potilaalle hyvissä ajoin ennen vastaanottoaikaa.

Potilasasiamieheen voi tarvittaessa olla yhteydessä puhelimitse ma-to klo 10 -11, mutta henkilökohtaiset tapaamiset järjestetään vasta epidemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen (loppukesä tai alkusyksy). 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy