ÄKS

Äänekosken Urheilijat ja Sumiaisten Kunto huomioitiin Keski-Suomen Urheilugaalassa

28.01.2021 18:12 (muokattu 31.01.2021 18:52)
ÄU:n yleisurheilujaosto Suomen Urheiluliiton huomion. Jami Kinnunen ja Arttu Mattila ovat seuran menestyneitä urheilijoita. Arkistokuva.

Keski-Suomen Liikunta ry:n nimeämä palkitsemistyöryhmä valitsee vuosittain vuoden keskisuomalaisen urheilijan sekä palkitsee myös muita urheilun ja liikunnan sektorilla kunnostautuneita henkilöitä sekä urheiluseuroja. Äänekoskella palkintoja saivat vastaanottaa Äänekosken Urheilijat ja Sumiaisten Kunto.

 

Palkitsemistyöryhmään kuuluvat työryhmän puheenjohtaja Alpo Peltola, Tommi Roimela sanomalehti Keskisuomalainen, Kalle Pallonen YLE Jyväskylä, Ari Nummela KIHU, Petri Hagman Keljon Viesti, Kari Pirinen Keski-Suomen liitto, Anna-Leena Sahindal Keski-Suomen Liikunta, Minna Truphonen SKI Jyväskylä ja Janina Mäkinen Voimisteluliitto. Työryhmän sihteerinä on toiminut Keski-Suomen Liikunnan aluejohtaja Petri Lehtoranta.

Tähän vuoteen saakka kaikki valinnat ovat julkistettu Keski-Suomen Urheilugaalassa, mutta vallitsevien koronarajoitusten vuoksi gaalaa ei voida tänä vuonna järjestää. Siitä huolimatta palkitsemistyöryhmä, lajiliitot sekä kunnat ovat tehneet valinnat myös vuoden 2020 osalta.

Lajiliitot huomioivat seuroja. Äänekosken Urheiljat ry:n yleisurheilujaosto on saanut nostettua toimintansa tasoa Suomen Urheiluliiton silmissä.

– ÄU:n yleisurheilu on mitattavasti, näkyvällä tavalla ja laaja-alaisesti nostanut toimintansa tasoa. Harrastajien ja tapahtumien määrä on noussut, seuratoiminnan laatu on ollut ensiluokkaista. Seuran kärkiurheilijat korkeushyppääjä Arttu Mattila ja keihäänheittäjä Jami Kinnunen ovat valovoimaisia esimerkkejä kaikille, Suomen Urheiluliitto perustelee.

Äänekosken liikuntateko myönnettiin Sumiaisten Kunto ry_lle  Saarikkaan kuntoradan ja ampuradan kunnostus. Perusteena vapaa-aikalautakunta kertoi, kuinkaSumiaisten Kunnon talkooporukka kunnosti Saarikkaan kuntoradan ampumapaikkoineen yhtenä viikonloppuna 12.-13.9.2020.

Talkoisiin osallistui runsaat 20 henkilöä ja 10 konetta. Kuntorataa pinnoitettiin uudestaan noin kolme kilometriä.

– Pinnoitteena käytettiin kuorikehiekkaa, jota levitettiin yhteensä noin 2 000 kuutiota. Lisäksi kuntoradan ja ampumapaikan reunoilta poistettiin puustoa ja raivattiin vesakkoa. Urakan tuloksena kuntoradalle saatiin hyvä, tasainen ja joustava pinta. Hiihtäminen onnistuu tällä latupohjalla jopa vain viiden sentin paksuisella lumikerroksella. Suosittua Saarikkaan latua käyttävät hiihtäjät myös muualta kuin Äänekoskelta. Jatkossa siellä on entistä paremmat mahdollisuudet järjestää hiihto- ja ampumahiihtokilpailuja sekä muita erilaisia tapahtumia.

Vastaa

  1. Petteri Nieminen sanoo:

    Hienoa ja onnea Saarikkaan ahkeralle talkooporukalle.Saarikkaalla osataan ensilumen ladunteko ja ennen kaikkea latupohjien teko.Äänekoskella sitä vastoin ostatettiin veronmaksajien kustannuksella kalliit lumitykit ja putkistot pumppaamoineen metsä maisemaa rumentamaan.Sen jälkeen ruvettiin yötä päivää tykittämään lunta 30-50 cm kerroksen aikaan saamiseksi.Hyvien tasaisten ,kivettömien latupohjien ollessa kyseessä riittää 5-15 cm lunta.Erittäin hienoa että Saarikkaan ja Sumialaisten työ huomattiin ja saitte arvoisenne maininnan.Toivotan vilpittömästi onnea.Terveisin Petteri Perussuomalainen Pitkältäkadulta ex hiihtäjä nykyinen paikallis poliitikko.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy