ÄKS

Äänekosken uuden energiatehokkaan jäähallin ensimmäiset ottelut pelataan tällä viikolla

25.08.2020 10:17
Halli on valmiina taistoon.

Äänekoskella pelataan tällä viikolla ensimmäiset ottelut tuliterässä jäähallissa. Keskiviikkona 26.8. pelataan hallin avausotteluna Urho-D-kiekko klo 19.00 ja perjantaina 28.8. klo 18.30 virallinen avajaisottelu JYP-Pelicans. Jälkimmäinen ottelu on loppuunmyyty.

 

Keskiviikon peliin on vielä myynnissä ennakkolippuja ja myös kausikortilla pääsee sisään. Katsojia pyydetään tulemaan paikalle hyvissä ajoin, sillä 500 enempää ei halliin voida ottaa ihmisiä. Yleisön tulisi olla klo 18.45. paikoillaan istumassa. Hallin parkkipaikka valmistuu keskiviikoksi; muutoin pitää käyttää koulun parkkialuetta, tai tulla jalkaisin.

Sekä joukkueilta, että yleisöltä toivotaan ymmärrystä, sillä hallia ei olla päästy kunnolla etukäteen testaamaan, eikä muutoinkaan toimintoja juurikaan miettimään etukäteen. Uutta jäähallia ei ole vielä käytetty edes harjoitteluun.

– Vielä ei voida edes kuvitella, kuinka paljon olosuhteet harjoittelijoilla nyt paranevat, kertoo Urhon jääkiekkojaoston puheenjohtaja Tapio Saaristo, ja lisää, että kyseessä on monen vuoden odotuksen päättyminen.

Uusi halli edustaa Äänekosken kestävän kehityksen periaatteita

Äänekosken kaupungin isännöinti- ja tilahallintapalveluita tuottavan ProAvera Oy:n toimitusjohtaja Antti Virmasen mukaan energiatehokkaan jäähallin rakentaminen vaati ennen kaikkea ajattelutapojen uudistamista kunnan päätöksenteossa. Hän nostaa hattua päättäjille ja tekniselle toimelle, jolla oli halukkuutta ajatella asioita uudella tavalla.

–  Energiatehokkaat ratkaisut nostavat investointikuluja, mutta ne maksavat itsensä takaisin säästyvänä energiana sekä energian myynnistä saatavina tuloina. Jos jäähallin käyttökuluja alkaa laskea 30 vuoden aikajänteellä, niin silloin mahdollisimman vähän energiaa kuluttavan hallin edut nousevat esille, Antti Virmanen selvittää.

Teknisten ratkaisujen ansiosta jäähalli muuttuu energian kuluttajasta sen tuottajaksi. Jääntekoon käytettävän kylmäenergian tuottamisessa muodostuva lauhdelämpö otetaan talteen. Osa käytetään lämpoenergiana hallissa ja ylimääräinen johdetaan Suolahden yhtenäiskouluun ja uimahalliin.

Virmasen mukaan energiatehokas jäähalli sopii loistavasti Äänekosken vähähiilisyys- ja energiatehokkuustavoitteisiin. Parhaillaan käynnissä olevan Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hankkeen tavoitteena on ohjata kaupungin toimialat, konserniyhtiöt ja keskeiset sidosryhmät toimimaan vähähiilisyyden ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Äänekoski on mukana myös kunta-alan energiatehokkuussopimuksessa, jonka tavoitteena on 7,5 prosentin energiansäästö sopimuskaudella 2017–2025.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy