ÄKS

Äänekosken uusi poliisiasema käyttöön porrastetusti 1. huhtikuuta alkaen

31.03.2021 13:52

Uudelle poliisiasemalle sijoittuu lupapalveluita, valvonta- ja hälytystoiminnan henkilöstöä, rikostutkijoita sekä poliisivankila. Poliisiasema sijaitsee osoitteessa paloaseman takana, osoitteessa Akselinkatu 6.

 

Pohjoisen Keski-Suomen poliisin päätoimipaikkana toimiva poliisitalo on noin 40 henkilön työpaikka. Poliisitoiminta uudella asemalla pääsee käynnistymään huhtikuun alussa. Äänekosken poliisiaseman esimies sekä alueen tutkintaryhmän tutkinnanjohtaja on rikoskomisario Reima Rossi.

Poliisin kenttätoiminta ja rikostutkinta aloittavat työskentelynsä uudella poliisiasemalla 2.4. Rikosilmoituksen jättämistä tai muuta asiointia varten asiakaspalvelun aukioloajat kannattaa aina tarkistaa poliisin verkkosivuilta. Linkki Äänekosken yhteystietoihin on tekstin lopussa.

Vapautensa menettäneitä otetaan vastaan uusiin säilössäpitotiloihin 7.4. lähtien.

Muunneltava ja nykyaikainen poliisitalo

Uusi rakennus tuo mukanaan muutoksia poliisin työtiloihin, kun omista työhuoneista on luovuttu ja siirrytään työskentelemään monitilaympäristöön.

– Monitilaympäristössä tila jaetaan erilaisille tehtäville ja työntekijät valitsevat työtilansa tehtävän vaatimusten mukaan. Luottamuksellisuutta vaativaa työtä varten monitilaympäristöstä löytyy hiljaisen työn huoneita. Olemme tyytyväisiä uusista nykyaikaisista tiloista, Rossi kertoo.

Uuden poliisiaseman suunnittelu- ja rakennusvaiheessa alusta lähtien mukana ollut ylikonstaapeli Aki Uotila kertoo myös olevansa tyytyväinen tiloihin. – Tilat näyttävät oikein hyviltä ja toimivilta. Tärkeintä meille on tietysti se, että henkilökunta pääsee terveisiin, turvallisiin ja tarkoituksenmukaisiin tiloihin, Uotila sanoo.

Lupapalvelut avautuvat huhtikuun aikana

Äänekosken poliisiaseman lupapalvelu on tällä hetkellä toistaiseksi suljettuna ja lupapalveluiden asiointipalvelu avautuu asiakkaille uudella poliisiasemalla arvioilta viikolla 15.

Lupapalveluiden avautumisajankohdasta tiedotetaan myöhemmin. Poliisin palveluita on käytettävissä myös sähköisesti.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy