ÄKS

Äänekoski-mitalisteja kaksi lisää

06.12.2023 13:44
Markku Louekari vastaanotti Äänekoski-mitalin. Toinen mitali myönnettiin Linnan juhliin matkalle olleelle Jari Rautjärvelle.

Itsenäisyyspäivän juhlassa jaettiin kaksi Äänekoski mitalia. Mitaleita on jaettu nyt yhteensä 92 kappaletta.

Äänekosken kauppalanvaltuusto lanseerasi marraskuussa vuonna 1972 Äänekoski-mitalit. Kain Tapperin suunnittelemia mitaleja lyötiin tuolloin 200 kappaletta.Ensimmäiset mitalit jaettiin Äänekosken kaupunkijuhlassa 6.1.1973 ja ensimmäisen mitalin sai tuolloin keihäänheittäjä Jorma Kinnunen. Tänään kaupungintalolla vietetyssä itsenäisyyspäivän juhlassa saatiin kaksi mitalistia lisää, kun mitalit tuli noutamaan Markku Louekari ja Linnan juhliin kutsutun Jari Rautjärven puolesta mitalin vastaanottanut Kari Kiiskinen.

Äänekoski-mitali myönnetään tunnustukseksi henkilölle tai yhteisölle, joka erityisen ansiokkaalla tavalla on pitkäaikaisesti toiminut kunnallis-, elinkeino- tai sivistyselämän piirissä Äänekosken kaupungin hyväksi. Mitalin voi saada myös  Äänekoskella syntynyt tai asunut henkilö, joka kulttuurin tai talouselämän alalla on yltänyt erityisen mittaviin saavutuksiin tai vaikuttanut merkittävällä tavalla Äänekosken tunnetuksi tekemiseen.

Markku Louekari oli iloisesti yllättynyt huomionosoituksesta. Louekari on vuosikymmenten ajan edistänyt sotiemme veteraanien ja heidän puolisoidensa ja leskiensä asiaa, sekä Suomen 1939-1945 käymien sotien veteraanien perinnettä toimimalla muun muassa Äänekosken perinnetoimikunnan, nykyisen Tammenlehvän Äänekosken Perinnetoimikunnan puheenjohtajana.

– Tämän lisäksi Louekari on toiminut Sotaveteraanien puheenjohtajana sekä muissa maanpuolustusta edistävissä luottamustehtävissä. Lisäksi hän on Äänekosken Urheilijoiden veteraanien puheenjohtajana edistänyt äänekoskelaisten lasten ja nuorten urheiluharrastuksen mahdollisuuksia, perusteli kaupunginjohtaja Matti Tuononen.

Valtralta vuoden lopussa eläkkeelle jäävä teollisuusneuvos, toimitusjohtaja Jari Rautjärvi on työskennellyt uransa aikana lukuisissa yhteiskunnallisesti merkittävissä johtotehtävissä Suomessa ja ulkomailla.

– Valtran toimitusjohtajana hän on vahvistanut paitsi Valtran, niin myös Äänekosken, Keski-Suomen ja koko Suomen kansainvälistä kasvua ja menestystä. Työnsä ohella Rautjärvi on hoitanut lukuisia merkittäviä luottamustehtäviä. Johtajana Jari Rautjärvi hahmottaa kokonaiskuvan, jonka perusteella tekee päätöksiä. Hän ajattelee jo seuraavaa siirtoa, kun muut vielä miettivät tämän hetken tilanteen ratkaisua. Rautjärvi on valmis laittamaan itsensä likoon kun on kyseessä isoista asioista päättäminen. Hän antaa kaiken tukensa omalle tiimilleen, luottaa ihmisiin ja on heidän tukenaan vaikeissakin tilanteissa ollen reilu ja täyden luottamuksen arvoinen. Tunnustukseksi tästä merkittävästä työstä Jari Rautjärvelle myönnetään Äänekoski-mitali, Matti Tuononen sanoi.

Onnea uusille Äänekoski-mitalisteille!

Äänekoski-mitali on Kain Tapperin käsialaa. Mitalin halkaisija on 72 mm. 

Valtran toimitusjohtajana Jari Rautjärvi on vahvistanut paitsi Valtran, niin myös Äänekosken, Keski-Suomen ja koko Suomen kansainvälistä kasvua ja menestystä. Kuva: Valtra. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy