ÄKS

Äänekoski osaksi Jyväskylän ympäristöterveydenhuoltoa

15.10.2020 14:04
Myös elänlääkärivalvonta kuuluu yhteistoiminnan asioihin, kuten myös terveystarkastajan toiminta sekä ympäristönvalvonta.

Äänekosken kaupunki on vuodesta 2013 järjestänyt ympäristöterveydenhuollon palvelut yhteistoiminnassa Laukaan kunnan ja Konneveden kunnan kanssa. Yhteistoiminta on irtisanottu joulukuun 2018 valtuustossa. Nyt ollaan menossa kahdeksan muun kunnan jatkeeksi Jyväskylän suuntaan. 

 

Yhteistoimintasopimus Laukaan kanssa päättyy vuoden lopussa. Kaupungin viranhaltijat ovat neuvotelleet kaupungin liittymisestä Jyväskylän ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueeseen, jonka vastuukuntana on Jyväskylän kaupunki ja muina yhteistoimintakuntina Hankasalmi Joutsa, Luhanka,  Multia, Muurame, Petäjävesi, Toivakka  ja Uurainen.

Neuvotteluiden perusteella Jyväskylän yhteistoiminta-alueella on valmisteltu ehdotus uudeksi kuntien väliseksi yhteistoimintasopimukseksi ympäristöterveydenhuollon palveluidenjärjestämisestä. Sopimusehdotus on laadittu niin, että Äänekosken kaupunki liittyisi yhteistoiminta-alueeseen 1.1.2021 lukien.

– Kyseessä ei ole taloudelliset seikat, vaan siirtyminen suurempaan ja paremmin resursoituun organisaatioon, hallintojohtaja Aleksi Heikkilä kertoo.

Heikkilä sanoo, ettei kaupunki ole ollut tyytyväinen Laukaan harjoittamaan tiedotuspolitiikkaan.

– Olemme Laukaan ympäristöterveydenhuollon yksi kolmesta osapuolesta, eikä meillä ole oikeutta vaikuttaa asioihin juuri mitenkään. Myös neuvottelut, joita olemme Laukaan kanssa käyneet ovat olleet tuloksettomia, Heikkilä jatkaa.

Poikkeusjärjestelyä silmällä pitäen on Jyväskylän yhteistoiminta-alueella valmisteltu myös ehdotus Jyväskylän kaupungin ja Äänekosken kaupungin väliseksi sopimukseksi ympäristöterveyden yhteistoimintasopimuksen mukaisista kustannuksista. Sopimusehdotuksen mukaan ajalla 1.1.2021-31.12.2022 Äänekosken kaupunki maksaisi ympäristöterveydenhuollon tehtävistä 300 000 euroa vuodessa. Vertailutietona voidaan esittää, että Äänekosken kaupungin vuoden 2020 talousarvioon on varattu 350 000 euron määräraha kaupungin osuudeksi Laukaan yhteistoiminta-alueen kustannuksista.

 

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy