Äänekoski pisti kesätyöt jäihin – kymmeniä kaupungin työntekijöitä siirretty perusturvan työtehtäviin


Lähinnä vapaa-aikapuolelta ja varhaiskasvatuksesta on siirretty henkilöstöä perusturvan tehtäviin.

THL:n ennusteen mukaan koronaviruksen piikki koetaan kesäkuussa.

– Emme voi ottaa riskiä palkata nuoria kesätöihin, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

Signaali kesätyöntekijöiden palkkaamiseen on ristiriitainen, jos samaan hengenvetoon lomautetaan olemassa olevaa henkilöstöä.

– Emme voi palkata nyt 150 nuorta kesätöihin. Tämä oli erittäin kipeä linjaus, mutta näin kaupungihallitus asian linjasi. Työllistämme omat työntekijät, jotta vältyttäisi lomautuksilta, Tuononen kertoo.

Tällä hetkellä on henkilöstöstä saatu siirrettyä 58 henkilöä muihin tehtäviin. Henkilöt ovat sellaisia, joilla on koulutus terveydenhuollosta.

– Henkilöstöä on siirretty vapaa-aikapuolelta sekä varhaiskasvatuksesta suoraan operatiiviseen toimintaan eli hoitotyöhön. Yhtään siirrosta kieltäytymistä ei ole tullut, vaan on haluttu lähteä auttamaan yhteiskuntaa kaikella tavoilla, Tuononen sanoo.

Vastaa

 1. Jiisi

  Jokainen haluaa sen palkkansa. Nyt ois hieno juttu muistaa niitä ketkä töissä pienellä korotuksella. 5 e . Kyllä joudutaan tosi koville ne jotka työssä on vaan palkatonta ei voi ottaa. Vuokrat ja laskut kun halutaan maksaa. Tunnollisia ollaan. Työt ja elämän kulut jokainen haluaa hoitaa asian mukaisesti.

  Vastaa
 2. Riski

  Kuinka varmistatte, ettei vanhusten riskikontaktit kasva liikaa, kun väkeä hoivayksiköissä on lisätty?
  Ollaan nähty rumia tuloksia jo ympäri Suomen.

  Vastaa