ÄKS

Äänekoski saa uusia joukkoliikennemahdollisuuksia

15.02.2021 13:41 (muokattu 15.02.2021 18:30)
Arkistokuva.

Äänekoskelle avautuu lisämahdollisuuksia kulkea edullisesti joukkoliikenteellä 15.2.2021 alkaen.

 

Tällöin alkaa liikennöidä palveluliikenne-periaatteella toimiva bussivuoro nimeltä Kyläbussi. Tämä bussivuoro palvelee Äänekosken kyliä mahdollistaen pääsyn palveluiden ääreen. Uusi bussivuoro toteutetaan Äänekosken kaupungin pilottihankkeena vuoden 2021 aikana ja sen avulla kartoitetaan mahdollinen tarve tämänkaltaiselle palvelulle. Pilottihankkeesta saatujen tulosten perusteella vuoden lopussa arvioidaan, jatketaanko Kyläbussitoimintaa ja miten sitä edelleen voitaisiin kehittää joukkoliikennepalvelutason nostamiseksi.

Tämä palveluliikenne on kaikille tarkoitettua avointa asiointiliikennettä. Liikennöintipäivät ovat maanantaista perjantaihin. Viikonloppuisin ja arkipyhinä liikenne ei kulje. Kyläbussi on esteetön linja-auto, johon on helppo nousta kyytiin myös pyörätuolin tai rollaattorin kanssa. Aikataulut sallivat henkilökohtaisen palvelun. Kuljettaja avustaa tarvittaessa kyytiin nousussa ja kyydistä poistumisessa.

Liikenteestä peritään kiinteä 3,30 euron maksu suuntaansa. Maksuvälineenä toimii käteinen ja yleisimmät pankki- ja luottokortit. Vammaispalvelulain mukaisen kuljetusetuuden saava henkilö saa matkustaa ilman omavastuuta näillä vuoroilla.

Kyläbussi ajaa kahdesti päivässä terveyskeskuksen ja Äänekosken linja-autoaseman kautta rengasmaisen vakioreitin palvellen Äänekosken kyliä. Kyytiin pääsee reitin varrelta olevilta linja-autopysäkeiltä ja niille voi myös jäädä.

Aamupäiväreitti:

Suolahti linja-autoasema – Koivisto – ABC Hirvaskangas – Kartano Kievari – ÄKI terveyskeskus – ÄKI linja-autoasema – Suolahti linja-autoasema – Sumiainen – Konginkangas – ÄKI terveyskeskus – Äki linja-autoasema

Iltapäiväreitti:

Äki linja-autoasema – ÄKI terveyskeskus – Konginkangas – Sumiainen – Suolahti linja-autoasema -ÄKI TK – Kartano Kievari – ABC Hirvaskangas – Koivisto – Suolahti linja-autoasema

Tarkempi aikataulu täällä

 

Vastaa

  1. Janne Pitkänen sanoo:

    Samalla vois toimia kauppa-autona. Eiku niin, joku sääntö sen varmaan kieltäisi.

  2. Henrik sanoo:

    Hienoa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy