ÄKS

Äänekoski tunnetaan teollisuudesta, kaupunkilaisten tunteet jakautuvat

20.09.2021 10:16
ArkistoKuva Valtteri Vainio/Äänekosken kaupunki.

Tyytyväisyys ja pettymys kotikaupunkia kohtaan jakavat Äänekoskella asuvia, Äänekosken kaupungin ja NayaDaya Oy:n empatiatutkimus kertoo. Koko maassa Äänekosken vetovoimatekijöitä ovat etenkin teollisuus, työ ja sijainti.

Tutkimuksessa kysyttiin Äänekoskella ja muualla Suomessa asuvien tunteita Äänekoskea kohtaan. Vastaajat kertoivat myös syistä tunteiden taustalla. Tunteita ilmaisseista äänekoskelaisista 54 prosenttia kokee kotikaupunkiaan kohtaan positiivisia tunteita. Negatiivisten tunteiden osuus on 46 prosenttia.

Asettumalla kaupunkilaisten ja muualla maassa asuvien asemaan Äänekoski sai vastauksia olennaisiin brändiään koskeviin kysymyksiin: Mitkä kaupunkibrändin osatekijät ovat merkityksellisimpiä? Miten ne vaikuttavat ihmisten käyttäytymiseen ja sitoutumiseen? Mihin kannattaa panostaa, jotta palvellaan kaupunkia ja kaupunkilaisia sekä vahvistetaan ulkoista brändiä? Vastaukset löytyvät tieteellisestä empatia-analytiikasta, joka tulkitsee tunteita ja yhdistää ne arjen merkityksiin.

Äänekosken herättämät myönteiset tunteet perustuvat yleisimmin kaupungin palveluihin, asumiseen, luontoon ja harrastusmahdollisuuksiin. Kielteisten kokemusten taustalla esiin nousivat etenkin elinympäristö, yleinen kehitys, ilmapiiri ja päätöksenteko.

– Kiitän äänekoskelaisia aktiivisesta osallistumisesta tutkimukseen. On tärkeää, että tunnistamme vahvuudet ja kipupisteet asettumalla ihmisten asemaan. Empatian avulla voimme palvella kaupunkia ja kaupunkilaisia. Tutkittu tieto antaa suuntaviivat uuden valtuuston toiminnalle ja Äänekoski-brändin kehittämiselle, Äänekosken kaupungin elinvoimajohtaja Sari Åkerlundsanoo.

Yleisimmät tunteet Äänekoskea kohtaan ovat tyytyväisyys (29 %), pettymys (24 %), häpeä (9 %), mielihyvä (4 %), rakkaus (4 %) ja ylpeys (4 %).

Äänekoski-brändin vetovoimatekijöitä teollisuus, työ ja sijainti

Valtakunnallisesti Äänekoski-brändiä tutkittiin online-paneelilla, johon osallistui tuhat vastaajaa. Otos edustaa täysi-ikäisiä suomalaisia. Vastaajista 53 prosenttia tunnistaa tai tuntee hyvin Äänekosken. Äänekosken vähintään tunnistaneiden ja tunteita ilmaisseiden joukossa lähes 80 prosenttia kokee Äänekoskea kohtaan positiivisia tunteita.

Kaikkien suomalaisten joukossa Äänekoski-brändin merkityksellisimpiä elementtejä ovat teollisuus, työ ja sijainti. Näiden osatekijöiden vaikutus on positiivinen ja sitouttava. Perässä tulivat positiivisina asioina luonto ja asuminen sekä negatiivisena pieni koko. Yleisin tunne kansan keskuudessa on kiinnostus (35 %), jolla on vahva sitouttava vaikutus.

– Äänekosken ulkoisen brändin merkitykset indikoivat hyvää. Siinä missä kaupunkilaiset näkivät yleisen kehityksen enemmän negatiivisena, suomalaiset näkevät sen positiivisena. Vastaajat löysivät monia syitä kokea Äänekoski tavalla, joka ennakoi positiivista ja sitoutuvaa käyttäytymistä. Tunteiden ja empatia-analytiikan avulla tunnistimme sisäisen ja ulkoisen brändin erot sekä asiat, joita on syytä vahvistaa, ylläpitää tai uudistaa, NayaDaya Oy:n toimitusjohtaja Timo Järvinen sanoo.

Vastaa

  1. Kiiti sanoo:

    Empatia. Mikähän tämän tutkimuksen lopputulos lopulta on. Ei mikään. Palikkatestit.

  2. Kiiti sanoo:

    Näkeeköhän näitä vastauksia kukaan istuva päättäjä

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy