ÄKS

Äänemäki on avattu – käy testaamassa kehuja saanut uusi rinne

17.12.2023 12:27
Äänemäki avattiin viikonloppuna 16.12. ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella

Äänemäki avattiin viikonloppuna 16.12. ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Uusi kolmas rinne keräsi heti avaamisesta lähtien useita laskijoita ja rinnettä luonnehdittiin erittäin hyväksi ja mukavaksi laskea.

 

Uutta rinnettä on kuvattu myös parhaimmiksi mitä etelästä löytyy upean profiilinsa ja hyvän viettävyyden ansiosta. Äänemäki onkin vahvistunut monipuoliseksi ja hauskaksi yhä useampia palvelevaksi rinnekeskukseksi. 

Rinteessä riitti runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Ski Patrolina päivän toiminut Petri Aaltonen kertoo päivän olleen rauhallinen.

– Suurimmalla osalla rinnesäännöt vaikuttavat olevan hyvin hallussa. Hissikäyttäytymisessä olisi tärkeää kuitenkin muistaa, ettei sivuun vedättäminen ole sallittua. Aaltonen kertoo.

On myös syytä huomioida, että rajatun rinnealueen ulkopuolella voi olla kiviä, lumetusjärjestelmään kuuluvia venttiilejä, jotka ovat tällä hetkellä lumen alla piilossa. Tämän vuoksi merkityn rinnealueen ulkopuolella laskeminen on ehdottomasti kieletty turvallisuusriskin vuoksi. 

Uusi hissi on tuotu Äänemäkeen Kuopiosta Puijolta. Hissi palvelee alkuun kulkua kaikille kolmelle rinteelle. Toistaiseksi rinnettä pääsee nousemaan vain uudemmalla hissillä. Vanhempaan tehdään vielä viimeisiä kunnostuksia ennen sen käyttöönottoa kaudelle. Odotammekin laskijoille sujuvia laskupäiviä jonottamisajan lyhenemisen myötä. Uuden hissin käyttäjät pääsevät mukavan rinteen lisäksi nauttimaan upeista maisemista yläasemalla. Tavoitimme rinteessä laskeneen Jaana Savolaisen, joka kuvaili rinteen maisemien vetävän vertoja jopa Kuusamon rinteisiin.

– Uusi rinne on myös erittäin hyvä lautailijoille, Savolainen lisää.

Äänemäessäkin toimiva hiihdonopettaja Joona Järvikallio kertoo rinteen uudistuksen olleen odotettu.

– Uudistus monipuolistaa keskuksen tarjontaa, sillä rinne sopiikin myös aivan aloittaville laskijoille ja kokeneemmatkin laskijat ovat kehuivat päivän aikana uutta rinnettä. Uusi rinne tuo mahdollisuuksia myös hiihtokoulujen pitämiseen ja koululaisryhmien laskettelupäiviin aloittelijaystävällisemmän profiilin ansiosta., Järvikallio sanoo.

Rinnevastaava Jorma Kiviranta kertoo kehuja sadelleen laskijoilta. Kiviranta kertoo olevansa äärimmäisen  tyytyväinen uudistukseen:

– Vajaan kymmenen vuoden projekti on saatu rinteen ja hissin osalta päätökseen ja se tuntuu todella hyvälle. Kun lumetusjärjestelmä vielä saadaan uudistettua, on Äänemäki erinomainen lähikeskus, ehkä jopa paras koko Etelä-Suomessa. 

Tammikuun alussa järjestetään Äänemäessä uuden rinteen viralliset vihkiäiset. Tapahtumassa on luvassa myös monenlaista mukavaa ohjelmaa. 

– Äänekosken Urheilijat kiittävät Äänekosken kaupunkia hyvästä yhteistyöstä hankkeen suhteen, mikä on osoittautunut heti kättelyssä hyväksi investoinniksi. Toivotamme kaikki tervetulleeksi uudistuneeseen Äänemäkeen, sanoo Äänekosken Urheilijoiden toiminnanjohtaja Henna Salonvaara.

Tammikuun alussa järjestetään Äänemäessä uuden rinteen viralliset vihkiäiset. Tapahtumassa on luvassa myös monenlaista mukavaa ohjelmaa, sanoo ÄU:n toiminnanjohtaja Henna Salonvaara.

 

Vastaa

  1. Bullriver sanoo:

    Onpa hieno hiihtokeskus ajankulussa kehittynyt Äänemäkeen! Kiitokset ÄU:n aktiiveille jotka tämän kehityksen ovat saaneet aikaiseksi 👏

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy