ÄKS

Ääniä Festivaali on oodi Keitelejazzeille

26.02.2020 05:00 (muokattu 26.02.2020 07:27)
Jasu Rossi ja Mimi Steffansson tuottavat Ääniä Festivaalia.
Nyt on uudella kesätapahtumalla nimi ja se on Ääniä Festivaali! Festarin ruoria pyörittävät tuottajat Jasu Rossi ja Mimi Steffansson. Heinäkuussa järjestettävä uusi Ääniä Festivaali on kunnianosoitus Äänekosken rikkaalle kulttuurielämälle.

 

Ääniä Festivaali järjestetään Äänekoskella 24.–25. heinäkuuta. Kesän 2020 Keitelejazzien peruuntuminen sai joukon nykyisiä äänekoskelaisia ja paikkakunnalta ponnistaneita liikkeelle järjestämään uudenlaisen Ääniä Festivaalin. Koko kaupungin kulttuuritapahtuma sijoittuu perinteiselle jazzviikolle heinäkuun loppuun.

– Painopiste on kyseisissä päivissä, mutta tarkoitus on järjestää erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia koko viikon ajaksi, Mimi Steffansson sanoo.

Jasu Rossi on sumiaislähtöinen, Helsingissä asuva kulttuurin monituottaja. Hänet tunnetaan legendaarisen Suolirockin hahmona sekä Lose the Shoesin järjestäjänä. Mimi Steffansson on ammatiltaan muusikko, ja kokemusta tapahtumien järjestämisestä löytyy Keitelejazzeista, Mäntän Kuvataideviikoilta sekä parhaillaan kokemusta karttuu Jyväskylän Yläkaupungin Yö -festivaalista.

Noin parinkymmenen hengen ryhmä kokoontui helmikuun loppupuolella ideoimaan talkoovoimin järjestettävän tapahtuman pääsanomaa. Perusajatus syntyi nopeasti yhteisestä halusta kunnioittaa Keitelejazzien perintöä lähialueen kulttuurielämälle. Ääniä Festivaali syntyy rakkaudesta lajiin ja suuresta kunnioituksesta Keitelejazzeja kohtaan. Tapahtuma toteutetaan täysin talkoovoimin.

– On erittäin suuri menetys koko kaupungille, artisteille ja Keitelejazzyleisölle, jos festari loppuu kokonaan. Emme yritä korvata Keitelejazzin jättämää jättimäistä aukkoa, mutta yritämme tuoda kotikaupunkimme kesään tapahtumaa, joka kokoaa yhteen kaikki Keitelejazzeja ikävöivät romantikot, Jasu Rossi kertoo.

Ääniä Festivaali alleviivaa äänekoskelaista kulttuurin moniosaamista, ja miten näiltä juurilta on syntynyt intohimoa taiteeseen.

– Me halutaan, että tämä tapahtuma näkyy ja kuuluu ja ennen kaikkea, että Äänekoski säilyy sellaisena kulttuurikaupunkina kuin meidän tekijäporukkamme on sen aina nähnyt,  Rossi kertoo.

– Toivottavasti Ääniä Festivaali lunastaa paikkansa Keitelajazzin kaltaisena tilana, jossa nykyiset ja entiset äänekoskelaiset kokoontuvat yhteen vaihtamaan kuulumiset ja fiilistelemään heinäkuista Äänekoskea. Iloksemme olemme saaneet huomata, että tapahtuma on jo nyt herättänyt kiinnostusta potentiaalisissa yhteistyökumppaneissa, tuottajapari iloitsee.

Kiinnostusta tapahtumaan on tullut monesta suunnasta heti alkumetreillä. Keskusteluja on käyty jo useamman paikallisen taiteilijan, järjestäjän, yrittäjän ja mahdollisen yhteistyökumppanin kanssa.

– On käynyt tosi selkeästi ilmi, että Keitelejazzin peruuntuminen on saanut ihmiset liikkeelle. Nyt me toivotaan koko pitäjän väki pitämään yllä Äänekosken kesän monipuolista kulttuuritarjontaa, Rossi jatkaa.

Visiona on yhdistää musiikin rinnalle taiteenlajeja laidasta laitaan. Luonnollisesti jazzillekin on varattu tilaa tulevassa ohjelmistossa.

Ohjelmistoa julkaistaan kevään mittaan, ja jäämme jännityksellä odottamaan, mitä heinäkuun lopulle vielä keksitään.

Jos haluat olla mukana järjestämässä, soittamassa, taiteilemassa, yhteistyökumppanina tai lähettää vain tsemppiviestin, tapahtuman tuottajat saa kiinni osoitteista jasu@aaniafestivaali.fi ja mimi@aaniafestivaali.fi

Vastaa

 1. Kiiri sanoo:

  Hienoa

 2. Bullriver sanoo:

  Juuri näin! Kun kaupungin isit nukkuu, on kansalaisaktivismin aika! Onnea uudelle tapahtumalle!!

 3. Sanna Pellinen sanoo:

  Mahtavaa! Keitelejazz ei pystynyt uudistumaan ajan mukana.
  Toivon jostain syystä peperilyhtyjä järvelle. Sekä muilla valohärpäkkeillä luotua tunnelmaa.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy