ÄKS

Ääniä Festivaali tuo Äänekoskelle kattauksen musiikkia ja taidetta – ja jotain ihan muuta

25.09.2020 06:00 (muokattu 25.09.2020 08:43)
Ääniä Festivaali kuullaan ja nähdään heinäkuun lopulla. Suunnittelu on jo hyvässä vauhdissa.

Ääniä Festivaalia suunnitellaan jo täyttä häkää. Ensi viikolla kokoontuvalle vapaa-aikalautakunnalle esitellään vuoden 2021 talousarvio, jonka sisään on kirjattu Ääniä Festivaalille 10 000 euroa. Mikäli 29. syyskuuta kokoontuva vapaa-aikalautakunta näin hyväksyy, lähtee talousarvioesitys eteenpäin kohti kaupunginhallitusta ja -valtuustoa.

Ääniä Festivaalin tuottaja Jasu Rossi kiittää jo tässä vaiheessa kaupungin puolelta festivaalille näytettyä vihreää valoa.
– Olemme käyneet kaupungin kanssa yhteistyöneuvottelua, ja voin todeta, että neuvottelut ovat lähteneet käyntiin positiivisessa hengessä, Rossi kiittelee.
Ääniä Festivaalia suunniteltiin jo tälle kesälle. Korona sotki hyvin alkaneet järjestelyt ja pisti ne kerrasta poikki.
– Nyt on ollut aikaa saada omat ajatukset kasaan, ja kun näitä lähdettiin esittelemään kaupungille, niin ne alkoivat maistua. Ääniä Festivaalin arvot ovat paikallisuutta, yhteisöllisyyttä ja esteettömyyttä painottavat, ja tämä ajatus tuo pohjan ja foorumin koko tapahtumalle, Rossi pohtii.

Ääniä Festivaalia suunnitellaan niin sanotulle ja paikallisten hyvin tuntemalle jatsiviikolle, viikolle 30.  Koska käytössä ei ole kristallipalloa, täytyy suunnittelussa ottaa huomioon mahdolliset rajoitukset, jotka korona jatkuessaan asettaa.
– Suunnitelmia tehdään sen pohjalta, mitkä ovat tämän hetken viranomaismääräykset niin alueiden, turvallisuuden kuin väkimääränkin suhteen, Rossi sanoo.

Festivaalille ei olla vielä kiinnitetty esiintyjiä, joten ohjelmisto ole täten kiveen hakattu.
– Pääpaino on paikallisissa kulttuurin tekijöissä sekä täältä lähteneistä, täältä ponnistaneissa taiteilijoissa, muusikoissa, tanssijoissa ja kirjailijoissa. Olemme saaneet jo haaviin muutaman kiinnostavan nimen, Rossi vinkkaa ja odottaa jännittyneenä, millaisia tekijöitä eteen vielä tulee.

Ääniä Festivaalin alku oli jo lupaava, kun heti ylitettiin kansallinen uutiskynnys. Festarin tuottajat ovat saaneet vastailla kysymyksiin: kuullaanko Äänekoskella Ääniä?
– Ja vastattu on, että kyllä kuullaan! Olemme tehneet jo hitonmoisen työn tapahtuman suunnittelussa. Nyt on luvassa ja tulossa omaleimainen ja omanlainen festari, jonka takana on itse helppo seisoa. Erityisen hyvältä tuntuu, että ollaan päästy suunnittelussa kaupungin kanssa hyvään alkuun, Jasu Rossi huokaa.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy