ÄKS

Ääniä Festivaalin ensimmäiset esiintyjät julki

28.02.2021 05:00
Maja Mannila Trio ja paljon muuta nähdään heinäkuun lopulla Ääniä Festivaalilla, Äänekoskella.

Heinäkuun viimeisellä viikolla järjestettävä Ääniä Festivaali tuo Äänekoskelle musiikkia, taidenäyttelyitä ja työpajoja sekä esittävää taidetta. Monipuolinen ja yllätyksellinen ohjelma tarjoaa elämyksiä jokaiselle, ohjelmasta vastaava tuottaja Mimi Steffansson lupaa.

 

Monitaidefestivaalin ohjelmisto koostuu useista yksittäisistä esityksistä, näyttelyistä, konserteista ja muista tapahtumista. Viikon aikana Äänekoskella nähdään ja kuullaan sekä paikallista osaamista että nostoja muualta Suomesta ja jopa ulkomailta.

– Musiikki tulee olemaan isossa osassa ohjelmaamme ja on upeaa, että saamme Äänekoskelle muun muassa ulkomaita myöten noteeratun R’n’B:tä, soulia, jazzia ja gospelia yhdistelevän Maja Mannila Trion. Nuori Maja on aiemmin esiintynyt myös jazz-pianisti Iiro Rantalan kanssa. Mielenkiintoiset Viljami Nissi ja Tuiskutanssii puolestaan ovat tunnettuja pysäyttävistä performansseistaan. Lisäksi meillä on iso liuta paikallisia ja äänekoskelaislähtöisiä taiteilijoita. Itse en malta odottaa, että pääsen kuulemaan paikan päällä Maija Piitulaisen ja Juha Hintikan musiikkia ja runoutta yhdistävää yhteisesitystä. Ja mitäpä olisi kesätapahtuma ilman nostalgisointia? Olemme rakentamassa Mikko Niskasen näyttelyä, jossa nähdään myös hänen lyhytelokuviaan, Mimi Steffansson kertoo ohjelmasta.

Ääniä Festivaali levittäytyy turvallisuuden takaamiseksi useiksi pienemmiksi tapahtumiksi, joita järjestetään keskustan lisäksi myös muilla asuinalueilla. Esittävä taide ja näyttelyt käynnistävät tapahtumaviikon, musiikki puolestaan painottuu loppuviikkoon. Lisäksi taidetta tarjoillaan suorina verkkolähetyksinä ja virtuaalinäyttelyiden muodossa, mikä mahdollistaa kulttuurista nauttimisen myös etänä.

– Meidän tavoitteenamme on tuoda kiehtovaa ohjelmaa kaikenikäisille ja helposti saataville. Ympäri Suomea koottujen esiintyjien rinnalle varaamme tilaa taiteilijoille, joissa on paljon potentiaalia mutta jotka eivät ole vielä löytäneet tietään valtavirtaan, taideohjelmasta vastaava Otto Lemetyinen sanoo.

Ääniä Festivaali julkaisi tulevan kesän ensimmäiset esiintyjät suomalaisen kulttuurin päivän kunniaksi sunnuntaina 28. helmikuuta. Lisää ohjelmistojulkistuksia tehdään kevään mittaan. Tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimii Äänekosken kaupunki, joka solmi yhteistyösopimuksen Ääniä Festivaalia järjestävän Pukkimäki Osk:in kanssa helmikuun alussa.

Ääniä Festivaalin ensimmäinen esiintyjäkattaus: 

Musiikki: Maja Mannila Trio, Toivo Susi, femme balba, The Young One and the Old Ones, Unya, SUPERHEAVY (SE), Mistica, Kadonnut Manner, Juhani Saksikäsi plays Juhani Saksikäsi

Näyttelyt ja työpajat: Fanny Varjo, Antti Makkonen, Rainer Paananen, Mikon Matkassa -näyttely, Emmi-Inkeri Rimpilän audiovisuaalinen aistihuone

Esittävä taide: Matti Kivilahti, Maija Piitulainen & Juha Hintikka, Viljami Nissi, Tuiskutanssii

Ääniä Festivaali on uudenlainen monitaidefestivaali, joka järjestetään Äänekoskella 26.–31.7.2021. Festivaalin ohjelmisto koostuu musiikkiesityksistä, kuvataiteista, teatterista, poikkitaiteellisista performansseista ja monesta muusta taiteenlajista. Tapahtumaa järjestävät paikalliset Kulttuuri- ja mediaosuuskunta Pukkimäki Osk ja Äänekosken rockmusiikin yhdistys Ärmy ry. Ääniä Festivaali toimii voittoa tavoittelemattomasti ja kestävän kehityksen periaatteita vaalien.

 

Mimi Steffansson on Ääniä Festivaalin ohjelmatuottaja.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy