ÄKS

Ääniä tuo Äänekoskelle kulttuuria kaikille – Ääniä Festivaalin esittelyvideo sekä visuaalinen ilme on julkaistu

18.11.2020 09:21 (muokattu 18.11.2020 09:24)
Ääniä Festivaalin slogan “On niin paljon tärkeitä ääniä” löytyi Äänekosken Taidepuiston eräästä teoksesta. Kuvassa näkyvä teos on paikkakunnalla kesällä vierailleen Hanna Kuuluvaisen kädenjälkeä.

Ensi kesälle siirtyneestä Ääniä Festivaalista muotoutui monitaidefestivaali pitkän odottelun aikana.

 

Tältä vuodelta koronapandemian takia väistynyt Ääniä Festivaali järjestetään tulevana kesänä heinä- ja elokuun vaihteessa. Tapahtuma-alaa järkyttäneestä vuodesta huolimatta vastaava tuottaja Jasu Rossi rakentaa monitaidetapahtumaa luottavaisin mielin.

– Hioimme tämän yllättävän odottelun aikana visiotamme uudesta äänekoskelaisesta kesätapahtumasta. Meille muodostui nopeasti yksimielinen ajatus siitä, että haluamme tuoda paikkakunnalle tarjolle kulttuuria ja taidetta laajalla skaalalla. Toiveenamme on löytää Äänekoskelta yllättäviäkin paikkoja taiteen esittämiseen, Rossi kertoo.
Turvallisuus on tuotu mukaan jo tapahtuman perusrakenteiden ja toimintamallien suunnitteluvaiheessa. Rossin mukaan tekijät seuraavat tiiviisti, kuinka viranomaisrajoitukset- ja suositukset sekä alan yleisten käytänteet muuttuvat.

– Lisäksi teemme Ääniä Festivaalista mahdollisimman joustavan. Aiomme esimerkiksi jakaa ohjelmaa useisiin pienempiin tapahtumiin, ja panostamme heti alusta alkaen myös vaihtoehtoisiin tapoihin osallistua ja nauttia taiteesta.

Voittoa tavoittelematonta Ääniä Festivaalia järjestää joukko nykyisiä ja entisiä äänekoskelaisia, joita yhdistää halu nostaa esiin paikallista kulttuuriosaamista. Tapahtuman moottorina toimivat paikalliset Kulttuuri- ja mediaosuuskunta Pukkimäki OSK ja Ääneseudun rockmusiikin yhdistys Ärmy.

– Tavoitteenamme on tarjota paikallisille taiteilijoille, muusikoille ja harrastajille hyvät raamit esiintyä. Aiomme myös tuoda kulttuuria mielenkiintoisesti kaikkien kaupunkilaisten saataville, Jasu  Rossi tiivistää.

Ääniä Festivaali hakee yhteistyökumppaneita paikallisista yrityksistä, yhdistyksistä ja yhteisöistä mahdollistamaan monitaiteellisen kaupunkifestivaalin. Ääniä Festivaali järjestetään Äänekoskella 26.7.-1.8.2021.

Ääniä Festivaali – Tule tekemään uutta yhteistä monitaidefestivaalia esittelyvideo maailmalle: 

 

 

Kesällä 2021 järjestettävästä Ääniä Festivaalista toivotaan kohtauspaikkaa nykyisille ja entisille äänekoskelaisille.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy