ÄKS

Aavikosta kukkiva ja värikäs – Blooming Desert tekee kaunista ja hyvää

18.05.2023 06:00
Mimmi Pekurinen on Blooming Desertin perustaja.

Mimmi Pekurinen johtaa ja luotsaa Äänekoskelta käsin hyväntekeväisyysjärjestöä, Blooming Desert Africaa, joka auttaa entisiä lapsisotilaita Itä-Afrikassa, Ugandassa. 

 

Blooming Desert on toiminut kesästä 2020 lähtien ja alkunsa se sai Bidi Bidin pakolaisleiristä.

– Tällä hetkellä pakolaisleirillä autettavana on yhdeksän noin parikymmenvuotiasta miestä, joilla on kova halu opiskella ja päästä kiinni työelämään. Aihe on ollut jo vuosia sydämelläni ja nyt olen saanut oikeat kontaktit ja johdatuksen auttamaan täältä Suomesta käsin. Paikalliset hoitavat operatiivisen puolen, pitkään Afrikassa asunut Mimmi Pekurinen kertoo.

Ohjelmassa olevat miehet ovat eteläsudanilaisia sodasta tai joukoista paenneita, osa heistä kovin traumatisoituneita.

– Autamme heitä kaikin tavoin. Tuemme henkisesti, fyysisesti sekä hengellisesti. Haluamme tarjota perusedellytykset lähteä opiskelemaan, kristilliseltä pohjalta auttamaan lähtenyt Pekurinen kertoo.

Lapsisotilaita on Etelä-Sudanissa paljon, arviolta noin 19 000.

– He ovat joutuneet armeijaan kidnapattuina tai ovat lähteneet sinne kostonhalusta tai kuvitelmasta paremmasta elämästä. Pienistä puroista kasvaa meri, ja toivon, että työ kantaa hedelmää myös ympäröivälle yhteisölle. Autettavien elämä ja elämänlaatu on muuttunut avustustyömme ja ammatillisen koulutusohjelmamme myötä. He ovat todenneet, että elämä on lahja, Pekurinen hymyilee.

ArkipäivisinPekurisen löytää Äänekosken maahanmuuttokoordinaattorin työstä. Haastattelua tehdessä ollaan perjantaissa ja työviikko on takana. Edessä on viikonloppu ja toisenlaiset hommat: hän valmistaa koruja brändille Blooming Desert Shopille. Polymeerimassasta tehdyt korvakorut ja pinnit valmistuvat Äänekosken keskustassa sijaitsevassa kodissa. Kauppakadulla voi bongata näyteikkunassa maistiaisia upeista ja värikylläisistä vaatteista sekä koruista.

– Olen pienestä saakka haaveillut vaatesuunnittelijan työstä ja nyt vihdoinkin pääsen toteuttamaan haavetta oman malliston myötä. Tällä hetkellä tuotannossa on seitsemän eri designiä: paitoja, housuja, bleisereitä, hameita ja mekkoja. Materiaalina on ugandalainen kangas, joka toimii loistavasti länsimaiseen designiin. Vaatteet valmistetaan kotimaisena käsityönä joko äänekoskelaisessa Ompelimo Abdissa tai jyväskyläläisessä Meitsin Couturessa.

Pekurinen odottaa innolla verkkokaupan avautumista. Koruja voi jo ostaa Cafe Möljästä ja VirpiKatariinasta.

– Jos voisin kuvata yhdellä sanalla Blooming Desert Shopia, on sana värikäs. Minut tapaa myös Pankkarilla Biotalous- ja juustomessuilta, jossa voi tutustua tuotteisiin lähemmin, Pekurinen vinkkaa.

Blooming Desert Shopin tuotosta menee 35 prosenttia Ugandaan entisten lapsisotilaiden auttamiseen.

– 65 prosenttia menee materiaalihankintoihin, joten teen tätä työtä sydämelläni, auttamisen halusta, Mimmi Pekurinen hymyilee ja kertoo, Blooming Desert African nimi tulee Raamatusta, Jesajan kirjan 35. luvusta, jossa puhutaan virroista erämaassa ja siitä, miten elämä voi muuttua. Kyseisen luvun kantava ajatus on ”Pelastettujen ilo”, joka on myös järjestön slogan. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy