ÄKS

ÄKS on muuttanut uusiin toimitilohin

21.01.2023 11:13 (muokattu 23.01.2023 17:48)
ÄKSän ovi löytyy Osuuspankin lipan alta, Torikatu kakkosesta.

ÄKS on muuttanut uusiin toimitiloihin, Torikatu nelosesta Torikatu kakkoseen. 

 

ÄKSän toimituksessa on viime viikon  aikana pakattu ja sukellettu historiaan. Muuttopuuhat sujuivat jouhevasti uutisten teon lomassa.

– Ei voi sanoa, että taas ne muuttaa, sillä olemme kahdentoista vuoden aikana tehneet uutisia ja vieneet ilmoitusasiakkaidemme tarjouksia ja viestiä kahdesta eri osoitteesta, päätoimittaja Marjo Steffansson laskee. 

ÄKS aloitti Kauppakadulta maaliskuussa 2011 ja muutti Torikatu neljään syksyllä 2013. 

– Viihdyimme entisissä tiloissamme lähes kymmenen vuotta, joten ei tässä kovin usein ole tarvinnut   ryhtyä pakkauspuuhiin, Steffansson naurahtaa muuttolaatikoiden keskellä. 

Syy muuttoon löytyy järjen äänestä, joka alkoi koputella. Tyhjistä betoniseinistä on turha maksaa. 

– Koronavuodet tekivät sen, että etätyöt tulivat jäädäkseen. Toimituksemme on ollut avoinna sopimuksen mukaan vuodesta 2020 lähtien, joten ei ole järkevää olla vuokralla 200 neliön tiloissa. Muutamme nyt Osuuspankin yläkertaan, entisen Metsänhoitoyhdistyksen tiloihin. ÄKSän tuttu logo löytyy jo ulko-ovesta, siitä lipan alta. Ijäs hoitaa teippaukset ikkunoihin ja valomainoksiin heti kun sää sallii, Steffansson kertoo. 

Esteettömyys on päivän sana. Toiseen kerrokseen pääsee kätevästi hissillä. 

– Olemme avoinna sopimuksen mukaan, joten kannattaa soittaa ennen tuloa. Jos valoa näkyy ikkunoissa, se on merkki, että olemme paikalla, joten toki voi piipahtaa ilman soittoakin, Steffansson sanoo. 

Uudet tilat ovat juuri passelit, kolme huonetta ja keittiö.

– Eniten minua viehättää työhuoneeni ikkunoista avautuva näkymä. Kolme vuotta olen katsellut takapiholle ja yhdeksän vuotta vietin ikkunattomassa kellarissa. Nyt saan katsella torin suuntaan, joten nähtäväksi inspiroiko näkymä uusiin aiheisiin vai unohtuuko sitä tarkkailemaan mitä torilla tapahtuu, Steffansson naurahtaa. 

12 vuotta yksityistä lehteä Äänekoskella tehneenä vetää nöyräksi. Ensisijainen kiitos kuuluu ilmoittajille. Iso ja lämmin kiitos myös kaikille yhteistyökumppaneille: kaupungille, seurakunnalle ja järjestöille ja jokaiselle ÄKSän ystävälle.

– Sadat äänekoskelaiset ovat kantaneet kortensa kekoon tavalla tai toisella; juttuvinkein, kuvin ja kirjoituksin. Äänekoskelaisten yhteinen lehti on syntynyt rikkaassa ja värikkäässä yhteistyössä, siksi se on meidän äänekoskelaisten näköinen, sellainen, jossa kuuluu Äänekosken ääni. Haluamme kotikaupungistamme entistäkin paremman paikan elää ja toimia. Inhimillisyys, aktiivinen kulttuuri- ja urheiluelämä sekä yritteliäisyyden tukeminen ovat meille tärkeitä arvoja. Teemme lehteä aidosta rakkaudesta kotiseutuumme – se on ollut mottomme alusta alkaen, Steffansson kiittää ja muistuttaa.

ÄKS Torikatu 2, 44100 Äänekoski 

Päätoimittaja Marjo Steffansson 040 841 2945

Myyntipäällikkö Pirjo Hakkarainen 040 565 0941

Ilmoitusmyynti Marjut Kinnunen 040 730 4234

sähköposti etunimi@aksa.fi

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy