ÄKS

ÄKS seuraa vain ja ainoastaan paikallista koronatiedottamista: ”Lukijoilta vaaditaan nyt medialukutaitoa”

22.09.2020 19:12
ÄKS seuraa vain paikallista koronatiedottamista. Lukijoilta tarvitaan nyt huomiota tilastojen seurantaan: THL:n tilastot laahaavat jäljessä.

Koronatiedottaminen on taitolaji, mutta eniten taitoa vaaditaan lukijoilta, jotka koettavat pysyä kärryillä tiedottamisen suhteen. 

 

Koronauutiset kiinnostavat, se on huomattu ÄKSän toimituksessa. 

– Viimeisen tartuntaryppään ilmettyä päätin ottaa tiedotuslinjaksi vain paikalliselta terveysviranomaiselta saadun tiedon. THL:n tilastot laahaavat muutaman päivän jäljessä, joten kaupungin ja THL:n sekä koronakartan tiedotteita ei kannata lähteä vertailemaan ja arvailemaan, kuka tai mikä taho tiedottaa ”oikein”. Lukijoilta vaaditaan nyt sitä kuuluisaa medialukutaitoa, ÄKSän päätoimittaja Marjo Steffansson sanoo. 

Lukijat ovat olleet hämmentyneitä tiedotteiden poikkeavaisuuksista. 

– Tämä on toki harmillista. Toivon kiinnittämään  huomiota siihen, mikä on tiedon lähde: onko se THL vai paikallinen tai Keski-Suomen sairaanhoitopiiriltä saatu tieto, THL:n tilasto laahaa muutaman päivän jäljessä, Steffansson painottaa. 

Tänään tiistaina THL kertoi Äänekoskella olevan kaksi uutta tartuntaa – tieto on parin päivän takainen. Vielä pari tuntia sitten ei Äänekoskella oltu kirjattu tälle päivämäärälle yhtään tartuntaa, mutta tätä kirjoittaessa on tilanne jo muuttunut. 

– Tilanne elää päivän aikana montakin kertaa. Sain juuri äsken tiedon, että Äänekoskella on yksi uusi tartunta. Uusia tuloksia tulee vielä klo 21, joten tilanne voi vielä muuttua tämän päivän osalta, ylilääkäri Keijo Lukkarinen kertoo ja sanoo, että Äänekoskella on viime päivien aikana otettu noin sata näytettä päivässä. 

Lukkarinen kertoo, ettei jokaista yksittäistä positiivista näytettä lähdetä tiedottamaan erikseen. 

– Koronajohtoryhmän kokoontumisen jälkeen annamme taas uuden tiedotteen tartunnoista ja mahdollisista altistumisista, Lukkarinen sanoo.

Eli: ÄKS ei julkaise THL:n tiedotteita, vaan niitä lähes ajantasaisia paikallisia, Äänekosken terveysviranomaiselta saatuja tietoja. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy