ÄKS

ÄKSän verkkolehti uudistui – mobiilikäyttäjille hyviä parannuksia

24.06.2020 10:07 (muokattu 24.06.2020 10:48)
Ad Alfredin Jari Haapamäki ohjeistaa ÄKSän mediamyynnin asiantuntija Marjut Kinnusta uusien sivujen saloihin. 
ÄKSän verkkolehti sai uuden ilmeen. Pahoittelemme sivu-uudistuksesta johtunutta lukuhäiriötä.

 

ÄKSän verkkosivujen uudistaminen on ollut pitkissä kantimissa. Ei sen vuoksi, että se olisi tekijästä kiinni, vaan siksi, että nykyiset verkkosivut ovat kestäneet hyvin ajan hammasta. Jari Haapamäen ja Arto Liukkosen yhteistyössä tekemät sivut ovat olleet toiminnassa maaliskuusta 2013 lähtien. Juhannuksen jälkeen julkaistaan uudet verkkosivut, jotka toimivat kitkatta niin tietokoneen näytöllä kuin kännykällä tai tabletillakin selaillessa. 

– Ulkoasun kohdalla jalka osui lankulle jo seitsemän vuotta sitten, joten mitään suurta uudistusta ei ole sen suhteen tulossa, Ad Alfredin Jari Haapämäki sanoo. 

Aika menee eteenpäin, ja sivuja rakentaessa on pyritty helpottamaan mobiilin käyttöä.

  Julkaisujärjestelmään tehtiin oma hallinta, jolloin mobiiliin voi sovittaa ne tärkeimimmät asiat, jotka siellä halutaan näyttää, ja tämä vei oman aikansa. 

Vaikka suurta näkyvää muutosta ei olekaan, on työ ollu iso. Teknisesti takana on ollut AD Alfredin kuopiolainen yhteistyökumppani, Elysium Solutions, jonka kanssa Haapamäki on tehnyt yhteistyötä jo useamman vuoden ajan. 

– Sivustojen periaate ja toiminnallisuus muuttuivat, ja lukijalle ja varsinkin mainostajalle tulee paljon lisää vaihtoehtoja. Banneripaikat lisääntyvät, joten ÄKSän erittäin luetut verkkosivut lisäävät myös mainostavien yritysten näkyvyyttä. 

Julkaisujärjestelmä, jolle sivut on tehty, taipuu nyt monelle alustalle. 

– Ylläpito tarkistaa kuukausittain päivitykset, joten tietoturvallisuus ja sivujen toimivuus pysyvät sekä käyttäjälle ja ylläpitäjälle sujuvana, Haapamäki lupaa. 

ÄKSän verkkosivut tavoittavat joka päivä tuhansia lukijoita. Maksumuuritta lukemaan pääsee tuoreet uutiset, tiedotteet sekä mielenkiintoiset jutut maailman jokaisessa kolkassa nyt entistä sujuvammin. Päätoimittaja Marjo Steffansson tyytyväinen on uudistukseen.

– Olemme tehneet etulinjassa verkkolehteä koko olemassaoloaikamme, pian kymmenen vuoden ajan. Aavistimme jo silloin, että pääuutislähde tulee olemaan internetissä. 

ÄKSän edellisiä verkkosivuja on avattu 22 miljoonaa kertaa. 

– Millä mittarilla tahansa se on hurjan paljon, Steffansson sanoo. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. sj sanoo:

  Myös mobiilissa olisi kyllä tarpeen kuitenkin uutisaihealue- ja vakio-x-valikko. Periaatteessa riittäisi, jos tämä toteutettaisiin vaikkapa ihan sivukarttasivun tapaisesti, eli mobiiliversion valikkoon tulisi vain yksi kohta lisää: “Laajennettu valikko” tjsp.

 2. Bullriver sanoo:

  Huh, onpa tuo Marjut hyvännäköinen! ÄKS on paikkansa löytänyt. Tsemppiä toimitukseen.

 3. Smirgel sanoo:

  Lisätkää vasempaan reunaan pieni marginaali. Nyt ainakin tabletilla teksti, kuvat ja elementit on aivan kiinni näytön vasemmassa reunassa. Muuten päivitys näyttää hyvältä!

  1. yllapito sanoo:

   Kiitos vinkistä, välitän toiveen eteenpäin,

   terveisin Marjo ÄKS

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy