ÄKS

Aktiivinen testaaminen pitää koronavirustilanteen rauhallisena

18.07.2020 11:23

Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä muistutetaan, että koronavirustestiin tulee hakeutua lievistäkin oireista.

 

Vaikka koronavirustilanne on edelleen rauhallinen, ei korona ole hävinnyt Suomesta tai maailmalta. Rajoitusten purkaminen on mahdollistanut koronaviruksen aiempaa helpomman leviämisen ihmisten liikkuvuuden lisäännyttyä. Aktiivinen testaus on tärkeää, jotta tartunnan saaneet saadaan eristettyä ja altistuneet asetettua karanteeniin.

Koronavirustestiin on hakeuduttava lievistäkin hengitystieinfektion oireista, joita voivat olla kuume, kurkkukipu, nuha, yskä, hengenahdistus, väsymys, lihaskivut, pahoinvointi tai ripuli. Vain testaamalla koronavirus voidaan tunnistaa muista flunssan aiheuttajista. Oireiden arvioinnin voi tehdä Omaolo.fi-palvelussa tai ottamalla yhteyttä omaan terveyskeskukseen. Keski-Suomessa koronavirusnäytteitä otetaan perusterveydenhuollon yksiköissä Kyllössä, Palokassa, Laukaassa, Keuruulla, Saarikassa, Wiitaunionissa, Äänekoskella sekä yksityispuolella. Näytteenoton jälkeen on pysyteltävä kotona lähikontakteja välttäen koronatestin tuloksen saamiseen asti.

Suomessa todettujen tartuntojen määrä on jatkanut laskuaan kahteen edelliseen viikkoon verrattuna ja viikolla 28 uusien tapausten ilmaantuvuus oli 0,4 tapausta 100 000 asukasta kohden. Keski-Suomessa on otettu runsaasti näytteitä koko kesän ajan. Viime aikoina näytemäärät ovat lisääntyneet, mihin on syynä muiden hengitystieinfektioiden lisääntyminen rajoitusten purkamisen myötä. Keski-Suomessa on todettu yksittäisiä sairastuneita henkilöitä, joiden pääsääntöinen altistusreitti on saatu selvitettyä.  Koronaepidemiaa ei Keski-Suomessa tällä hetkellä ole. Käsihygieniasta huolehtimalla, lähikontakteja välttämällä ja aktiivisella testaamisella voimme yhdessä estää epidemian syntymistä alueellamme.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy