ÄKS

Alle 22-vuotias nuori – hae maksuton ehkäisy kesäksi

29.05.2023 17:14

Kaikilla alle 22-vuotiailla nuorilla on oikeus saada maksuton ehkäisyväline Keski-Suomessa. Ehkäisyvalikoimaan kuuluvat kondomit, ehkäisypillerit, kapselit, renkaat, laastarit ja kierukat. Tarjolla on myös suuseksiin tarkoitettuja suuseksisuojia.  

 

Nuori voi hankkia maksuttoman ehkäisyn ehkäisy– ja perhesuunnitteluneuvolasta, oman koulunsa tai oppilaitoksensakouluterveydenhuollosta tai opiskeluterveydenhuollosta. Nuoret voivat hakea kondomeita ja suuseksisuojia tulevaisuudessa myös hyvinvointialueen nuorisotiloilta. 

– Nuoret ehtivät vielä hakea hyvin itselleen kondomeita ja suuseksisuojia kesää varten! Pitkäaikaista ehkäisyä voi hankkia kesälläkin ehkäisyneuvolan kautta, kertoo terveydenhoitaja, seksuaalineuvoja Jaana Korhonen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta.  

Alle 22-vuotiaille tarjolla oleva maksuton ehkäisy on osa Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman kokeilua. Kokeilun tarkoituksena on lisätä nuorten tasa-arvoa ja parantaa hyvinvointia sekä vähentää seksitauteja ja ei-toivottuja raskauksia. Nuoret kokevat maksuttoman ehkäisyn tärkeäksi perusoikeudeksi ja se on etenkin opiskelijalle suuri taloudellinen etu. 

Ehkäisyn etävastaanotto ja seksuaalineuvojan chat palvelevat kesälläkin joka arkipäivä 

Nuorten on mahdollista varata myös maksuton aika raskauden ehkäisyn etävastaanotolle. Ehkäisyn etävastaanotolla voidaan aloittaa raskauden ehkäisy tai vaihtaa raskauden ehkäisyn menetelmää sekä seurata ehkäisyn sopivuutta. Palvelu on käytössä tällä hetkellä Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten asukkaille, ja laajenee myöhemmin muihin kuntiin. 

Lisäksi maksuton seksuaalineuvojan anonyymi chat-palvelu auttaa kaikkia keskisuomalaisia nuoria seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Seksuaalineuvonta on matalan kynnyksen keskusteluapua, jossa aiheina voivat olla esimerkiksi itsetuntoon ja kehonkuvaan liittyvät haasteet, ihmissuhteet, seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus, haluttomuus, halujen eriparisuus, sairauden vaikutus seksuaalisuuteen tai jokin muu asia, joka mietityttää omaan seksuaalisuuteen liittyen.    

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy