ÄKS

Antsu ja Risto, Urhon legendat – lauantaina jäädytetään jäähallin seinälle kaksi pelipaitaa

13.10.2021 08:00
Antero Siekkisen ja Risto Pitkäsen muisto-otelussa järjestetään tärkeä huomionosoitus.Kuva:Urhon arkistot.

Urhon jääkiekon edustusjoukkueen kapteeni, Sami Pekkala muistelee kahta suolahtelaisen jääkiekon oppi-isää, Antero ”Antsu” Siekkistä sekä Risto Pitkästä.

 

Molempiin edellä mainittuihin henkilöihin kiteytyy paljon asioita jääkiekon alkutaipaleelta aina tähän päivään saakka. 

Aikanaan kun jääkiekon aloitin, oli Risto heti valmennusporukassa mukana. Riston poika Riku on syntynyt samana vuonna, ja ihan sieltä vuodesta 1991 on oltu ystäviä ja samoissa porukoissa pelailtu lähes kaikkea, mitä maila kädessä voi pelata. Pitkästen Suolahdessa olleen rivitaloasunnon autotallin ovikin lienee pari kertaa vaihdettu kiekon- ja pallonosumien johdosta. Ehkä hienoimpana muistona nostaisin tähän 1991-ikäluokan kanssa voitetun Keskimaan alueen mestaruuden. Vuosi taisi olla 2005, ja Risto muun valmennusporukan kanssa vei meidät sillä kaudella mestaruuteen asti. Sitä vuotta, ja joukkuetta muisteltiin lähes aina Riston kanssa törmätessä viimeisiin päiviin saakka. 

Antsu oli myös elämässäni pitkään, sillä hän oli isoäitini pikkuveli. Sain seurata jo pienenä poikana läheltä kun aktiivinen kiekkomies touhusi käytännössä kaikkea mahdollista jääkiekon ympärillä. Kun itse nousin edustusjoukkueen mukaan vuonna 2008, oli Antsu nimitetty virallisesti ”General Manageriksi”. Mutta kuten jokainen Antsun tuntenut tietää, toimenkuvaan kuului kaikki mahdollinen valmennuksesta huoltohommiin. Vasta vanhempana sitä on alkanut tajuamaan, kuinka paljon Antsu teki hommia jääkiekon eteen. 

Näillä kyseisillä herroilla on ollut suuri merkitys ylipäätään kiekkoilun alkamiseen Suolahdessa, mutta myös sen jatkumiseen ja kehittymiseen siihen pisteeseen, jossa nyt ollaan. Minun mielestäni vanhoja, pitkän linjan Urholaisia ei voi koskaan kiittää liikaa, ja nyt kun nämä ”jäädytetyt” paidat saadaan arvoiselleen paikalle uuden hallin seinälle, voidaan taas seuraaville sukupolville kertoa, mistä kaikki on saanut alkunsa. Antsun ja Riston merkitystä suolahtelaiselle jääkiekkoilulle kun ei voi liikaa korostaa. 

Molempien legendojen, Antsun ja Riston, paidat tullaan nostamaan jäähallin seinälle lauantaina 16. lokakuuta klo 16 alkavassa ottelussa.

Antsun ja Riston kunniaksi, Sami Pekkala

Vastaa

  1. Miina sanoo:

    Taitava sana käyttäjä Sami, taitavista miehistä Ristosta ja Antsusta: ARVOSTAN

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy