ÄKS

Antti Hakkarainen on Suolahden kyläyhdistyksen uusi luotsi

04.05.2023 20:21 (muokattu 05.05.2023 09:47)
Antti Hakkarainen (vas) on Suolahden Kyläyhdistyksen puheenjohtaja. Terho Poikolainen jatkaa kyläyhdistyksessä varapuheenjohtajana.

Antti Hakkarainen (28)on paluumuuttaja. Sörkässä vuonna 1995 syntynyt, ja Tippalaan perheensä kanssa paluumuuttanut haluaa tuoda Suolahden kyläyhdistykseen energiaa ja uusia ajatuksia. 

 

– Lähdin mukaan kyläyhdistyksen kokoukseen ja pian huomasin olevani yhdistyksen puheenjohtaja – kun kerran kysyttiin, naurahtaa Antti Hakkarainen kyläyhdistyksen tukikohdassa, Alkulan kerhotalolla.

Suolahti oli kotitaajama 19-vuotiaaksi, kunnes ylioppilaskirjoitusten jälkeen tie vei Jyväskylään opiskelemaan. 

– Siellä meni seitsemän vuotta. Marraskuussa 2021 palasin takaisin, ja perheessäni on puoliso sekä kaksi lasta. Olen myös mukana Suolahden metsästysseurassa rivijäsenenä sekä verkkosivuvastaavana. Olen halunnut hakeutua paikkakunnan järjestötoimintaan, talkoisiin ja nyt vähän isompiin talkoisiin. Puheenjohtajuus tuli vähän yllätyksenä itsellekin, ja nyt tarkoitus on lisätä yhteistyötä paikallisten yhdistysten kanssa ja elävöittää Suolahtea kyläyhteisönä kaikilla mahdollisilla tavoilla. 

Hakkarainen toimi aikoinaan Äänekosken nuorisovaltuustossa, joten vaikuttaminen ja osallistuminen paikkakunnalla on tuttua puuhaa. 

Hakkarainen pohtii, että alku saattaa olla hapuilua, ennen kuin pääsee tehtäväkuvaan kiinni. Hän kiittelee, että varapuheenjohtajana on pitkäaikainen puheenjohtaja Terho Poikolainen. 

– Pyritään järjestämään kyläpäivien lisäksi muutakin, ja tuoda lisää energiaa kyläyhdistykseen. 

Kyläpäivät ovat jo ovella ja järjestelyt hyvässä vauhdissa. Suolahden kyläpäivät vietetään 17.-18. kesäkuuta Wanhan Aseman ympärillä. 

– Otan mielelläni koppia ideoista ja lähden viemään niitä eteenpäin. Suolahden sataman kehittämistä lähden mielelläni ajamaan, sillä alue on upea ja täynnä mahdollisuuksia. Kyläyhdistyksessä toimiminen on tiimipeliä ja siihen tarvitaan kaikkien panosta. Talkoolaisia tarvitaan aina, Antti Hakkarainen sanoo. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy