Arttu Mattilan putki katkesi – Kalevan kisojen tuomisina SM-hopeaa

01.07.2024 09:28 (muokattu 01.07.2024 09:29)
Mika Järvisen ottama kuva korkeuden palkintojenjaosta.

Viikonloppuna taisteltiin suomenmestaruuksista Vaasan Kalevan kisoissa.

ÄU:n Arttu Mattilan hieno viiden suomenmestaruuden putki tuli päätökseen, kun monivuotinen taistelupari, Tampereen Pyrinnön Daniel Kosonen vei mestaruuden tuloksella 218. Pyörivässä tuulessa käyty tiukka ja taktinen taistelu kääntyi lopulta Pyrinnön miehen eduksi ja  Artun oli tyytyminen hopeiseen mitaliin tuloksella 210. Pronssia hyppäsi Lahden Ahkeran nuori moniottelija lahjakkuus Tomas Järvinen niin ikään tuloksella 210.

Miesten pituudessa ÄU:n Heikki Vuorinen sijoittui ensimmäisessä Kalevan kisojen finaalissaan hienosti neljänneksi rutiinituloksella 725. Haastavissa tuulioloissa käydyn kisan voitti viimeisen kierroksen hypyllään mestaruutta puolustanut Oulun Pyrinnön Kristian Pulli tasan kahdeksan metrin tuloksellaan. Tiukan vastuksen antoivat hopeaa hypännyt Joensuun Kalle Salminen (788) ja pronssia napannut Imatran Urheilijoiden Otto Pulkkinen (784). Kärkikolmikon tuloksia siivitti voimakas myötätuuli, joten tulokset eivät ole tilastokelpoisia.

– Neljäs sija oli maksimit mitä kisasta oli otettavissa. Kärkikolmikko oli tänään omaa luokkaansa. Ihan ei parasta saanut tänään irti, Heikki totesi kisan jälkeen.

Suolahden Urhon Saija Seppä juoksi naisten 1500 metrillä viidenneksi ajalla 4.28,91

1. Bullriver sanoo:

Toivotaan, että Vuorinen kuitenkin lähiaikoina pystyy parantamaan ÄU:n seuraennätystä, jonka Heikki Kuulasmaa hyppäsi 1966, 752cm. Onnittelut myös Artulle, jonka mitaliputki kuitenkin jatkui.