ÄKS

Avaus Elina Tourunen: Joulutervehdys kirkonmäeltä

24.12.2021 05:00

Taas on tultu jouluun! Tai paremminkin: joulu tulee taas, vaikka emme sitä osaisi valmistella tai itse siihen valmistautua. Lahjana, iloksemme ja toivoa tuomaan.

Juuri toivo on varmaan se, mitä tänä jouluna erityisesti tarvitsemme.  Pandemian koettelema maailma ja koronaan väsynyt Suomi kaipaa tsemppiä ja rohkaisua: kyllä tästä selvitään.  Melkoinen tsemppisanoma oli ensimmäisen joulun enkeleilläkin!  Se sanoma annettiin väsyneille, vapautta kaipaaville, pimeässä aamua odottaville paimenille: Vapahtaja on syntynyt, valo voittaa pimeän.  Väsymyksen pyyhki pois enkelien iloinen laulu.

Voisimmeko me olla tällaisia tsemppareita toinen toisillemme? Kun näyttää siltä, että kaveri ei enää jaksa – kysy, voisitko olla jotenkin avuksi! Kun toinen on jäänyt yksin tai on muuten allapäin – kutsu kylään tai kanssasi lenkille tai mene muuten vain juttelemaan! Yhdessä lauletut joulun laulut, radiosta kuullut sävelet tai sydämen korvilla kuultu enkelien laulu tähtien valloittamalla taivaalla voivat pyyhkiä pois apean mielen.  Tätä on joulu: ilosanoma maailmaan syntyneestä Rakkaudesta, joka ohjaa meitäkin välittämään, osoittamaan huolenpitoa, rakastamaan.

Joulun evankeliumiin mahtuu monenlaisia ihmisiä: äiti ja hänen puolisonsa, vastasyntynyt, paljon tietävät ja nähneet itämaan viisaat, majatalonpitäjät ja ilman majaa yötyötään taivasalla tekevät paimenet. Kaikki saman taivaan alla, saman Jumalan rakkaita. Heille ja meille syntyi sovinnon tuoja, Vapahtaja.

Tämä on se sanoma, jonka varassa katselemme luottavaisin mielin tulevaan vuoteen. Seurakunta on olemassa, että tämä sanoma näkyy ja kuuluu ja toteutuu keskellämme. Mutta seurakuntaa ei ole ilman jäseniään, ilman sitä yhteisöä, jonka keskellä evankeliumi elää. Te kaikki tämän seudun ihmiset, yhteistyökumppanit, vapaaehtoistoimijat, omassa arjessanne lähimmäisen hyväksi toimivat ja yhteisen hyvän rakentajat teette mahdolliseksi hyvän sanoman toteutumisen.  Kiitos siitä! 

Jatkamme yhteistyötä myös tämän lehden kanssa: jokaisessa Äksässä on hyviä uutisia seurakunnasta.  Seuraa ilmoituksiamme ja tule mukaan – lepäämään kirkon penkkiin tai jakamaan ydessätekemisen riemua, sitä riemua, joka soi enkelien laulussa: ”Maassa rauha ihmisillä joita Hän rakastaa!”

Toivotan kaikille Äksän lukijoille iloista Joulua ja siunausta niihin vaiheisiin, joita Uusi Vuosi 2022 tuo tullessaan!

Elina Tourunen, kirkkoherra, Äänekosken seurakunta

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy