ÄKS

Avaus: Kesäinen tervehdys ÄKSän lukijoille!

25.06.2021 06:00
MIlla Hytönen on kaupungin matkailu- ja markkinointiasiantuntija.

Nyt tulee ÄKSän lukijoille kesäterveisiä suoraan elinvoimayksikön sydämestä: 

 

Onpa ollut aurinkoinen ja upea alkukesä hyttysistä huolimatta! Äänekoski herää eloon auringon paistaessa ja on mukava huomata, että mökkeilijät, veneilijät ja kaikenlaiset matkailijat ovat löytäneet tiensä persoonalliseen kaupunkiimme. Alkukevät meni odottavissa tunnelmissa ja matkailun näkökulmasta ilmassa oli havaittavissa jännitystä siitä, miten kesää päästään viettämään. Onneksi nyt näyttää siltä, että Äänekosken kesässä päästään nauttimaan kulttuurista, urheilusta ja erilaisista elämyksistä. Useat jo aiemmin toimineet ravintolat ovat avanneet ovensa uusien yrittäjien voimin ja asiakkaita on riittänyt niin uusille kuin pidempään toimineille yrityksille jonoksi asti. Tätä on ollut ilo seurata myös meillä elinvoimayksikön puolella. 

Äänekoskella tapahtuu tänä kesänä paljon ja onkin mahtava päästä osaksi erilaisia tapahtumia. Tämän kesän bucket listiin minulla mahtuu elämäni ensimmäinen oopperassa käynti, paikalliset festivaalit, sekä kesäteatteri. Toivottavasti myös paikalliset ja täällä kesällä aikaa viettävät tutustuvat Äänekoskella järjestettäviin tapahtumiin. Tapahtumien lisäksi paikallisiin palveluihin tutustuminen kannattaa, sillä läheltä voi löytyä yllättäviäkin uusia kokemuksia. Erityisesti näin kesällä itseäni houkuttelevat erilaiset vesiaktiviteetit ja kaupunkiin tutustuminen eri perspektiivistä, esimerkiksi höyrylaivalla.

Jos kaipailet vielä ideoita kesänviettoon Äänekoskella, kannattaa käydä tutustumassa Visit Äänekosken verkkosivuihin ja sosiaalisen median tileihin. Uudet visit-lähettiläät jakavat siellä monipuolisia vinkkejä kaupunkiimme tutustumiseen ja tunnelmointikuvia pitkin kesää.

Suosittelen vahvasti lähimatkailua ja omaan kotikaupunkiin tutustumista, sillä saatat löytää läheltä aivan uusia valloittavia paikkoja. Päiväretket ja piknik Äänekoskella sopivat myös niille, joilla kesälomaa ei ole. Kuinka moni on tutustunut Suolahden Wanhan Aseman ympäristöön, Laulavan Mörön polkuun, Sumiaisten hitonhautaan tai käynyt Viukarin saaressa? Syntyperäisenä Äänekoskelaisena itselleni on ollut positiivinen yllätys, miten paljon uutta koettavaa kotiseudullani onkaan tarjota matkailijalle. Tietenkin oman mökin saunanranta auringonlaskun aikaan on minun näkökulmastani maailman paras paikka, mutta uskon että jokainen löytää täältä paikan, jossa on mukava nauttia yöttömistä öistä ja luonnonrauhasta. 

Vaikka suomen kesä on lyhyt, koitetaan muistaa pysähtyä nauttimaan hetkistä ja välillä olla vaan. Nauttikaa kesästä ja lomasta!

Milla Hytönen, Äänekosken matkailu- ja markkinointiasiantuntija 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy