ÄKS

Avaus: Tänä kesänä matkaillaan varovaisesti ja kestävästi

07.06.2020 10:36
Saana Peurasaari on Äänekosken kaupungin matkailu- ja markkinointisasiantuntija.
Kaupungin matkailu- ja markkinointiasiantuntija Saana Peurasaari toivottaa turvallista kesämatkailua.

Haaga Helian 25.5. julkaistun tutkimuksen mukaan kaksi miljoonaa suomalaista etsii lomakohdetta tälle vuodelle, eivätkä he tiedä vielä kohdettaan. Jokainen matkailukohde miettiikin nyt kuumeisesti, mitä he voisivat tarjota turvallisesti matkailijoille. Meillä Äänekoskella valttina tämän hetken tilanteessa on yli 2500 lomamökkiä, joita ympäröi loputon luonnonrauha.

Kesän matkailun tilanne elää kuitenkin päivittäin ja kukaan ei voi varmuudella sanoa, miten taudin kehitys tulee jatkumaan. Yksi asia on varmaa, tulevan lomamatkan valintaan vaikuttaa eniten lailla määrätyt säädökset, sekä matkustavien ihmisten turvallisuuden tunne. Tänä kesänä tärkeänä matkakohteen valinnassa pidetään sitä, että kohteesta on mahdollista päästä nopeasti kotiin. Tämä tarkoittaa sitä, että lomakohteiden etäisyys kotoa lyhenee huomattavasti, koska hallituksen kynnys nostaa valmiustasoa tarvittaessa, on jo koettu.
Lomakohteen valinnassa korostuvat myös mahdollisuus hyvään hygieniatasoon, eikä matkaa lähtökohtaisesti suunnitella kohteisiin, joiden tautitilanne on lähtöaluetta huonompi. Ihmiset myös etsivät mahdollisuutta olla väljästi ja omassa rauhassa. Uskonkin että mökkien käyttöaste nousee ennennäkemättömän korkeaksi, mökkien luontaisten ominaisuuksien ansiosta. Me suomalaiset, kun rakastamme omaa rauhaa ja tilaa.

Nyt kun ravintolat ja matkailupalvelut availevat toimintojaan, toivon että kaikki paikkakunnalla kesää viettävät käyttäisivät mahdollisimman paljon tarjolla olevia paikallisia palveluita. Esimerkiksi Laulavan Mörön Luontopolulle voi vuokrata pyörän, tai lähteä kiertelemään upeita vesireittejämme lihasvoimin. Äänekoskelta voi vuokrata muun muassa maastopyöriä ja kajakkeja Metsän Kutsulta Sumiaisista ja kalastusretkelle pääsee esteettömästi Majoitus ja Kalastus Vonkale Oy:n mukana.

On ollut ihanaa huomata, että luontokohteiden käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti. Käytön kasvaessa kuitenkin luonnon katokyvyn rajat tulevat nopeasti vastaan ja reittien kulumista sekä roskien lisääntymistä ja suoranaista ilkivaltaa on ollut nähtävillä. Pysytään siis luontoreiteillä jo merkityillä poluilla ja kunnioitetaan luontoa, jotta saamme nauttia siitä tulevaisuudessakin.

Mahtavaa lähimatkailuntäytteistä kesää kaikille!  

Saana Peurasaari, Äänekosken matkailu- ja markkinointiasiantuntija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy