ÄKS

Bella Forsgrénista Rauhankasvatusinstituutin puheenjohtaja

26.11.2020 20:19
Arkistokuva: Teijo Piilonen.

Äänekoskelaislähtöinen, vihreiden kansanedustaja Bella Forsgrén on valittu Rauhankasvatusinstituutin (RKI) puheenjohtajaksi vuodelle 2021. 

 

Uuden puheenjohtajan lisäksi Rauhankasvatusinstituutilla on muitakin syitä juhlaan: RKI viettää ensi vuonna 40-vuotisjuhlavuotta. Tämän lisäksi Rauhankasvatusinstituutti valittiin syksyllä 2020 UNESCO:n viralliseksi kansalaisjärjestökumppaniksi ensimmäisenä suomalaisena kansalaisjärjestönä.

Aiemmin Rauhankasvatusinstituutin puheenjohtajina ovat toimineet muun muassa presidentti Tarja Halonen, Helena Kekkonen, Vappu Taipale, Satu Hassi, Thomas Wallgren, Antti Rajala ja Rilli Lappalainen. Rauhankasvatusinstituutti jäsenjärjestöineen pyysivät edustaja Forsgrénia asettumaan puheenjohtajaehdokkaaksi – ja hän tulikin sitä myöten valituksi.

– On vaikea kuvailla sanoin, kuinka suuri kunnia tämä on! Saappaat ovat varsin isot täytettäväksi, sillä RKI:n puheenjohtajina ovat aiemmin toimineet rauhankasvatuksen uranuurtajat. Toisaalta puheenjohtajuus on kunnia erityisesti siksi, että jaamme Rauhankasvatusinstituutin kanssa tismalleen samat arvot. Antirasismi, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo sekä globaali vastuu ovat arvoja, joiden eteen teen työtä päivittäin eduskunnassa, kiittelee Forsgrén.

Rauhankasvatusinstituutin pitkäjänteinen ja uusia toimintamalleja luova työ tukee erityisesti varhaiskasvatuksessa, oppilaitoksissa ja nuorisotyössä toimivia kasvattajia. Osa toiminnasta kohdistuu myös alan opiskelijoille tai suoraan nuorille.

Erityisen mielissään edustaja Forsgrén on RKI:n valinnasta UNESCOn kansalaisjärjestökumppaniksi: 

– UNESCO-yhteistyön kautta RKI:n on mahdollista tulevaisuudessa vaikuttaa entistä globaalimmin kasvatuksen ja koulutuksen sisältöihin ja toimintamalleihin. Samalla voimme jakaa laajalti tietoa suomalaisesta rauhankasvatuksesta ja koulutuksesta, Bella Forsgrén sanoo. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy