ÄKS

Biotuotetehdas valmistautuu vuosihuoltoseisokkiin

08.10.2020 12:18
Laitos nousee Fibre Oy:n Äänekosken biojalostamon yhteyteen. (arkistokuva: Sami Karppinen)

Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaalla pidetään vuosihuoltoseisokki viikolla 43. Tuotannon pysäytys aloitetaan osastoittain perjantaina 16. lokakuuta.

Seisokin aikana tehtaalla tehdään tarvittavia huolto-, puhdistus- ja kunnossapitotöitä, ja tehtaan uudelleenkäynnistys alkaa vaiheittain lauantaina 24. lokakuuta.

– Säännölliset vuosihuoltoseisokit ovat erittäin tärkeässä roolissa, sillä niiden avulla varmistamme tehtaiden turvallisen ja tehokkaan toiminnan. Olemme tehneet kuluneen vuoden aikana tehtaallamme huolellista ennakoivaa työtä koronavirukselta välttymiseksi ja altistumisketjujen ehkäisemiseksi, ja tätä työtä jatkamme määrätietoisesti myös seisokkien aikana, toteaa Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan tehtaanjohtaja Ilkka Poikolainen.

Vuosihuoltoseisokin aikana tehdasalueella työskentelee oman henkilöstön lisäksi noin 1 400 yhteistyökumppanin edustajaa, joista suomalaisten osuus on yli 90 %.

– Noudatamme Metsä Groupissa tarkkoja hygienia- ja maskiohjeita ja turvavälejä sekä vältämme lähikontakteja. Tartuntaketjujen ehkäisemiseksi toteutamme jokaiselle seisokkiin saapuvalle henkilölle terveyskyselyn ja painotamme ainoastaan täysin oireettomana työskentelyä tehdasalueella. Ulkomailta saapuville ja 14 vuorokauden aikana ulkomailla olleille ulkopuolisille seisokkityöntekijöille teemme lisäksi koronatestin, ja tehdasalueelle siirtyminen edellyttää negatiivista testitulosta. Lähikontaktien minimoimiseksi tehdasalueelle on tehty seisokin ajaksi osastokohtaiset kulkureitit ja erilliset osastokohtaiset sosiaali- ja ruokailutilat seisokkityöntekijöille. Lisäksi olemme ohjeistaneet yhteistyökumppaneita tehdasalueen ulkopuolella tapahtuvaan majoitukseen ja ruokailuihin liittyvissä asioissa tartuntaketjujen välttämiseksi myös vapaa-ajalla, Poikolainen kertoo.

– Tavoitteenamme on varmistaa kattavien ennakoivien toimenpiteiden avulla sekä oman henkilöstön että yhteistyökumppaneiden turvallisuus, Ilkka Poikolainen painottaa.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy