Brian Cameron oli kentän kuningas Töölön Kisahallissa

20.03.2023 08:45

Kipinä haki pisteet perinteikkäästä Töölön kisahallista lukemin 101-113. Ottelun avauspuoliskolla Brian Cameron vastasi pitkälti koriteosta vierasjoukkueelle, otti Kipinän reppuselkään.

Toisella puoliajalla koriin osui vierasjoukkueelta useampi pelaaja ja Kipinä sai nykäistyä eroa kotijoukkueeseen. Kipinä antoi siimaa neljännellä jaksolla ToPo:lle, yli 20 pisteen johto hupeni jakson loppua kohden alle 10 pisteeseen. Reilussa pistejohdossa alkoi vieraiden joukkuepelaaminen rakoilla ja kotijoukkue pääsi kaventamaan, ei kuitenkaan riittävästi. Runkosarjan kolmas sija varmistui Kipinälle.

Kipinältä neljä pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pistelukemille, kauden piste-ennätyksensä heittänyt Brian Cameron (46/3), Chris Paul (17/9) ja Sami Marouf (14/5) ja Ar`Mond Davis (26/10).

ToPon selkeä onnistuja oli Eldar Skamo, jonka saldo oli 27 pistettä ja 12 levypalloa, Marius van Andringa heitti 25 pistettä.

– Vastustajan useat hyvät heittäjät tiedettiin etukäteen, mutta ei silti saatu tarpeeksi kättä heittojen eteen. ToPo heitti kolmosista yli 50 % sisään. Meillä Brianilta huippuilta ja muiltakin tuli paljon onnistumisia. Loppujen lopuksi parempi kunto ja kovempi yrittäminen käänsi pelin meille kommentoivat valmentajat Juuso Mäntymaa ja Ville Pyykkönen.

ToPo – Kipinä Basket 101-113 (30-32, 25-30, 22-29, 24-22)

Kipinä: Chris Paul 17/9, 7 syöttöä, Brian Cameron 46/3, 8 syöttöä, Sami Salmenkivi 2/1, Oskari Savolainen 0/1, Eeti Varis 0/0, Ar`Mond Davis 26/10 2 syöttöä, Sami Marouf 14/5, 1 syöttöä, Sami Mäntymaa 8/2.

Kipinän pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona 22.3. klo 18:30 Äänekosken Liikuntatalolla, Kipinän vastustajaksi  saapuu Helsingin HNMKY. Kahdella voitolla selviää jatkoon.

1. Bullriver sanoo:

Upea koripallo kevät menossa Äänekoskella. Huima näyttäytyy tällä hetkellä ehkä jopa hienoisena voittajasuosikkina A-divarille. Mutta Kipinä on myös erittäin yllätysvalmis.