ÄKS

Citypyörät kovassa käytössä – ja välillä kohtelussakin

20.10.2013 11:20 (muokattu 20.10.2013 11:40)
Tältä ne citypyörät näyttää ja eikun selkään vaan!
Citypyörille on riittänyt polkijoita. Ilmeisesti kaikki on sujunut hyvin muutamaa väärinkäytöstä lukuunottamatta.

 

Puna-mustaraidalliset citypyörät lähtivät nopeasti innokkaimpien mankeloijien alle, kun ne vihdoin irti päästettiin. Idean isä Jore Sohlman ei ole kaupungissa, mutta Marko “Jullu” Jokihalme on nähnyt menopelejä vilaukselta siellä sun täällä. Harmiksi hänen tietoonsa on tullut myös pyörien törkeää väärinkäyttöä.

– Jotkut nuoret olivat ajaneet citypyörällä kakspäänä S-Marketin ramppia alas ja harmitelleet, ettei sitä saa rikki. On se tyhmää, jos tällaisia annetaan kaikkien käyttöön ja sitten niitä ehdon tahdoin rikotaan, Jokihalme puuskahtaa pyörien kotisatamassa Pub Markuksessa.

ÄKSän tietoon on tullut myös, että citypyöriä on yritetty jättää keskelle tietä autojen yliajettaviksi. Ilmeisesti kaikki neljä kunnossa olevaa yksilöä ovat kuitenkin tähän mennessä säästyneet pahimmilta vaurioilta. Yhden pyörän jalkajarruja piti jo hieman fiksailla, mutta se katosi mystisesti ennen kuin kukaan ehti tehdä mitään.

– Tiukasti se lukossa oli, että toivottavasti kukaan ei ole sitä siitä pakolla ottanut. Mutta jos me nähdään pyöriä rikkinäisinä, niin me napataan ne kyllä kyytiin ja korjataan, Jokihalme lupaa.

Seuraavaksi hankintalistalla on polkupyöränpumppu ja toivelistalla lisää pyöriä.

– Renkaita voisi käydä täyttämässä sitten täällä pubissa. Ja onhan meille tullut jo tarjouksia vanhoista pyöristä, joita voisi kunnostaa. Se on hienoa. Katsotaan nyt talven ajan, kuinka homma toimii ja pohditaan keväällä sitten eteenpäin, Jokihalme toteaa.

Citypyöriä voi käyttää kuka tahansa sillä ehdolla, että jättää ne näkyvälle paikalle jossain päin Äänekoskea. Huonokuntoisista yksilöistä voi ilmoittaa Jore Sohlmanille tai Pub Markukseen.

Lue lisää:

16.10.2013 Taikuri Jore loihti kaupunkiimme citypyörät

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy