ÄKS

Cosi fan tutte täydelle salille – ja kahdesti

16.07.2012 10:32


Historiallista! Sumiaisissa esitettiin lauantaina kamariooppera Cosi fan tutte ja het kaksi kertaa. Mozartin iki-ihana ooppera rakkauden kommelluksista esitettiin lyhennettynä kamarioopperaversiona Sumiaisten La Kala-oopperatalossa, ihan siinä kirkon ja terveystalon kupeella. (Kyllä, Sumiaista löytyy myös oopperatalo!) Yleisöä tulvi paikalle ja jono ylsi Sumiasraitille saakka. Marie Finne-Braylla ei ollut aavistusta yleisöryntäyksestä.
– Saliin mahtuu 70 henkeä ja ennakkoon oli varauksia tehty 30. Yllätteäen väkeä tuli paikalle aivan valtavasti. Jotta kaikki halukkaat pääsivät oopperaan, se esitettiin kaksi kertaa.

Onko oopperan jälkeistä elämää, Marie Finne-Bray?
– Kyllä on, nyt tuntuu aivan älyttömän hyvältä! Joku kertoi meille, että tämä on parempaa kuin kansallisoopperassa, ja se on kauniisti sanottu. Meillä on vapaus tehdä erilaista ja meillä on joustavuutta näyttelemisessä.
Yleisö saikin nähdä ja kuulla kunnon shown.
– Ensimmäistä kertaa oopperassa ollut kertoi, että olisi kuunnellut ja katsellut vielä lisää, se oli mukava kuulla, iloitsee mezzosopraano Marie.

Ooppera sisälsi iki-ihania Mozartin helmiä. Kamarioopperassa lauloivat Henna-Riikka Peltola (Savonlinnan ooppera), Eevä Kähärä (JAMK oopperaluokka), Pertsa Bray ja Marie Finne-Bray. Oopperaa säesti Sonja Hendunen (JAMK säestäjälinja) ja teoksen on ohjannut Turkka Manninen (Jyväskylän Alueoopperan taiteellinen johtaja ja JAMK lehtori).

Jos ei ennättänyt oopperaan, ei hätään – uusia esityksiä on luvassa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Ennakkoliput ja tiedustelut: Marie 0406856477.
– Varsinkin sellaiset henkilöt, jotka vihaavat oopperaa, kannattaa tulla paikalle, vinkkaa Marie Finne-Bray.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy