ÄKS

Edellisen viikonlopun altistuksesta löytynyt uusi koronatartunta – kaupunki muistuttaa koronaturvallisesta käyttäytymisestä

14.09.2020 15:42 (muokattu 14.09.2020 15:44)

Edellisen viikon korona-altistuksesta on löytynyt jälleen yksi koronapositiivinen, eli  tartuntoja on havaittu yhteensä 17. Terveysviranomaiset asettavat  koronavirukselle altistuneet  karanteeniin. 

 

Karanteeni kestää 14 vuorokautta. Karanteeni tarkoittaa, että henkilö välttää lähikontaktia muihin aina kun mahdollista, ja pysyy kotona. Jos perheessä on altistunut, muut perheenjäsenet voivat käydä töissä ja koulussa.

Huomaa, että  karanteenin suositus on voimassa, vaikka olisit käynyt koronatestissä ja saanut negatiivisen tuloksen. Näin siksi, että testitulos kertoo tilanteesta testaushetkellä. Negatiivinen testitulos ei sulje pois sitä, että testin ottamisen jälkeen saat tartunnan tai että tartunta on itämässä.

  • Karanteenissa  ei mennä työpaikalle tai muualle kodin ulkopuolelle, vaan pysytään kotona. Näin suojataan muita tartunnalta. Sovitaan työnantajan kanssa toimintatavoista.
  • Välttämätön liikkuminen on mahdollista. Välttämätöntä liikkumista on esimerkiksi lääkärissä käynti. Muistetaan kuitenkin pitää riittävä turvaväli ja käytetään kasvomaskia. Harrastuksissa käynti ei ole välttämätöntä liikkumista.
  • Lapsi ei osallistu varhaiskasvatukseen, kun hän on karanteenissa.
  • Myös perusopetuksessa oleva lapsi jää kotiin. Sovi opetuksen järjestäjän kanssa  opetuksen erityisjärjestelyistä.
  • Vältä julkisen liikenteen käyttämistä.
  • Oireettomia ei testata. Jos oireita ilmenee, tulee ottaa viipymättä yhteyttä omaan terveyden huoltoon. Yhteyttä voi ottaa omaan terveyskeskukseen 020 632 2470 (numero palvelee joka päivä klo 8-18)  tai päivystysnumeroon 116 117 (klo 18-08)

Soita hätänumeroon 112 vain kiireellisessä hätätilanteessa.

Lisätietoja kaupungin korona-sivuilta.

Jos perheessä on koronapositiivinen, kaikki perheen jäsenet ovat tällöin karanteenissa. Kun sinut määrätään koronakaranteeniin kahdeksi viikoksi, muista nämä asiat: Karanteeni ei pääty, vaikka käyt koronatestissä. Useimmiten koronaviruksen oireet ovat lieviä. Silloin voit sairastaa kotona. Jos oireet ovat vakavia, saat sairaalahoitoa.

Terveysviranomaiset tekevät tartunnan jäljitykset koronapositiivisen tuloksen löydyttyä.

Vastaa

  1. Jari Hänninen sanoo:

    Naapuri kävi koronatestissä kun oli kova flunssa ja päänärky.Testi oli negatiivinen.Onko hän karanteenissa,ja pitäisikö häntä tai hänen välttää muita ihmisiä

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy