ÄKS

Edessä huima hiihtotapahtuma

19.09.2023 10:55
Huiman hiihtojaoston puheenjohtaja tunnistaa Liikuntapuiston latuprofiilin vaikka unissaan. Maaliskuussa kisataan ja isosti! 

ÄKS ja Huiman hiihtojaosto solmivat yhteistyösopimuksen Äänekosken SM-hiihtojen tiedottamisesta. 

 

Äänekoskella järjestetään suurin kansallinen talviurheilukilpailu maaliskuussa 2024. Kisakoneistoa on jo rasvattu ja talkoolaisten värväys on käynnissä. Kisojen päävastuu on Huiman hiihtojaostolla. Hiihtojaoston puheenjohtaja Timo Kuorelahti on luottavaisin mielin, vaikka paljon on vielä tehtävää, ennen kuin ensimmäinen lähtölaukaus kajahtaa Liikuntapuiston Hiihtarin edustalla.

Kilpailun saanti Äänekoskelle on eräänlainen toiveiden täyttymys. Ilo oli pinnassa, kun Suomen Hiihtoliitto myönsi vuoden 2024 yleisen sarjan SM-hiihdot Äänekoskelle.

– Äänekosken kaupungin panostus kisojen toteutumiseksi on merkittävä ja ilman kaupungin sitoutumista kisojen yhteistyökumppaniksi kisoja ei voitaisi järjestää. Myös Äänekosken Energia sekä Äänekosken Kiinteistönhoito Oy ovat suurena tukena järjestelyissä, killpailun johtajaksi nimetty Timo Kuorelahti sanoo.

Huimalla on kannukset isojen kisojen järjestelyistä. Vuonna 2019 järjestetyt SM-hiihdot olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Tuolloin kisoja hallitsivat Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski, jotka voittivat molempien henkilökohtaisten kilpailuiden lisäksi Äänekoskella myös parisprintin SM-kultaa. Maaliskuussa nähdään taas Suomen hiihtoparhaimmisto liikuntapuiston laduilla.

– Neljän vuoden takaiset kisat näyttivät sen, että pienessäkin kaupungissa saadaan aikaiseksi massatapahtuma. Odotamme paikalle 10 000 kisakatsojaa, Kuorelahti sanoo.

Äänekoski saa hyvää näkyvyyttä, sillä kilpailut televisoidaan. Yle tulee kartoittamaan kisapaikkaa jo tämän kuun aikana.

– Kisalähtetystä tulee olemaan useiden tuntien verran ja kaupunki saa oman mainosspotin jokaiseen lähetykseen, Kuorelahti sanoo.

Kuorelahti muistelee mielellään edellisistä kisoista saatua palautetta.

– Positiivista palautetta tuli niin Hiihtoliiton, yleisön, kilpailijoiden kuin huoltajienkin taholta. Myös sää sattui suosimaan, ja se onkin ainoa asia, johon me emme pysty vaikuttamaan. Muuten teemme parhaamme, että saamme luotua hyvät olosuhteet kisaajille ja katsojille.

Äänekosken hiihto-olosuhteet ovat parantuneet kolmen vuoden takaisesta, kun liikuntapuistoon saatiin lumetusjärjestelmä.

– Toki tämä helpottaa lumivarmuuden varmistamista ja vähentää työtunteja reippaasti.

Kolmipäiväinen  SM-kisaviikonloppu käynnistyy perjantaina 22.3. vapaan miesten ja naisten hiihtotavan 5/10 km väliaikalähdöillä. Lauantaina hiihdetään 10/15 km perinteisen takaa-ajokilpailut. Sunnuntaina, kisan päätöspäivänä vuorossa ovat aina mielenkiintoiset SM-viestikilpailut.

– Uskon, että Huimalta lähtee ainakin miesten viestijoukkue matkaan, Kuorelahti sanoo.

ÄKS ja Huiman hiihtojaosto tekee tiivistä yhteistyötä kisatiedottamisen suhteen. ÄKS kertoo säännöllisesti järjestelyiden etenemisestä

– Emme tee varsinaista kisojen käsiohjelmaa, sillä kisojen aikataulut ja muut tärkeä informaatio julkaistaan ÄKSän printissä ja verkossa, Kuorelahti sanoo ja vinkkaa, että yritykset ja yksityiset henkilöt voivat lähteä tukemaan kisajärjestelyjä laittamalla mainoksensa tai nimensä SM-hiihtojen alla julkaistavaan kisaliitteeseen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-24.3.2024

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy