ÄKS

Ei pelkästään muodon vuoksi – taidemuseon uusin näyttelyssä äänekoskelaista kuvanveistotaidetta

08.10.2021 12:18
Jonna Nisu ja teos nimeltään Nimetön.

Äänekosken taidemuseossa avautuu sunnuntaina 10.10. kuvanveistotaiteen näyttely Muodon vuoksi. Näyttelyssä töitään tuovat esille Koskela opiston kuvanveistoryhmän opiskelijat opettajansa Alberto Ferrettin johdolla. 

 

Näyttely tuo esille kuvanveiston tekniikoiden laajaa kirjoa. Töissä on käytetty niin kuvanveiston perusmateriaaleja, kuten kipsiä, savea ja keramiikkaa, ja erikoistuneempia tekniikoitakin pronssin ja puun lailla.  

Kuvanveistoryhmä on toiminut jo kymmeniä vuosia, ensin Taidesolmun tiloissa ja myöhemmin Koskela opiston alaisuudessa.  

 Ryhmän opettaja Alberto Ferretti kehuu oppilaitaan vuolaasti. 

 –  He ovat rohkeita eri tekniikoiden kokeilijoita ja oppijoita. Heillä on kyky luovuuteen ja sen kautta syntyy näyttäviä teoksia. 

 Ferrettin mukaan ryhmällä on vahva innostus ja halu uuden oppimiseen. Taidetta ei siis tehdä pelkästään muodon vuoksi, ryhmäläisille muodolla on merkitystä. 

 –  Veistäjät kokeilivat alussa kuvanveiston perusmateriaalien käyttöä, kuten kipsiä, keramiikkaa ja betonia. Teosten valmistamisessa on menty jo useiden vuosien ajan isoin askelin eteenpäin ja erikoistuttu mm. pronssiteosten valmistamiseen. 

Kuluneiden vuosien aikana ryhmä on pitänyt useita näyttelyitä Keski-Suomen alueella ja ne ovat olleet hyvin pidettyjä taidetapahtumia. 

Äänekosken taidemuseon näyttelyyn osallistuvat Alberto Ferretti, Outi Heinonen, Sirkku Jormanainen, Piia Kiviaho, Raija Kuhanen, Seppo Kuorelahti, Päivikki Linna, Kari Marjo, Jonna Nisu, Päivi Petman, Jorma Pursiainen, Einari Tarvainen ja Saku Vesala. 

Näyttely on avoinna Äänekosken taidemuseossa (Kuhnamontie 1, 44100  Äänekoski) 10.10.-28.11. ti, ke, to ja su klo 12-16. Näyttely on pääsymaksullinen. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy