ÄKS

Ei uusia torjuntatoimia Keski-Suomeen

08.10.2020 17:41

Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä kokouksessa todettiin, että epidemiologinen tilanne on Keski-Suomessa tällä hetkellä perustasolla – johtoryhmä ei myöskään suosittele uusia torjuntatoimia KSSHP:n alueelle

 

Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä kokouksessa todettiin 8.10.2020, että epidemiologinen tilanne on Keski-Suomessa tällä hetkellä perustasolla

 KSSHP:n infektioylilääkäri Jaana Leppäaho-Lakka kertoi kokouksessa, että viime viikolla ja jopa edellisellä viikolla tartuntojen määrät lähtivät vähenemään. Esimerkiksi viime viikolla positiivisen tartunnan määrät puolittuivat edelliseen viikkoon verrattuna ja enimmäkseen altistumisia tapahtui perhepiireissä.

Koska tilanne on Keski-Suomessa varsin hyvin hallinnassa johtoryhmä päätyi myös siihen, että se ei suosittele KSSHP:n alueelle, eri kuntien ja kaupunkien itse laittamien torjuntatoimenpiteiden lisäksi, uusia torjuntatoimenpiteitä.

– Vaikka tilanne on tällä hetkellä rauhallinen me olemme täysin tietoisia siitä, että tilanne voi muuttua hetkellä millä hyvänsä ja siksi on tärkeää, että tämä ryhmä kokoontuu viikoittain ja tarvittaessa jopa useamminkin, jotta tarvittavia linjauksia voidaan tehdä yhdessä eri asiantuntijoiden voimin, kertoo KSSHP:n johtaja Juha Kinnunen.

STM:n ohjeiden mukaisesti johtoryhmän tehtävänä on seurata maakunnallisen koronavirustilanteen tilannekuvaa ja tehdä sen perusteella analyysiä erilaisista päätöksistä, suosituksista ja linjauksista. Seuraavan kerran johtoryhmä kokoontuu arvioimaan KSSHP:n alueen tilannetta tiistaina 13.10.2020.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy