ÄKS

Elämää ja Erotiikkaa herättää Junnu Vainion musiikin eloon Hietamalla

12.03.2018 10:07 (muokattu 12.03.2018 12:38)
Missäs muualla sitä poliisikuulusteluja pidettäisi, kun paikallisessa kapakissa.
Hietaman nuorisoseuran näyttämö ry:n uusin näytelmä Elämää ja erotiikkaa kertoo hyvin suomalaisen tarinan Junnu Vainion musiikkiin nojaten. 

Hietaman nuorisoseuran talolla kaikuvat tutut sävelet, kun paikallinen harrastajateatteriryhmä pistää jälleen parastaan. Draamakomediassa nähdään vaikea isä-poikasuhde ja muutama muukin mielenkiintoinen, ja perin suomalainen suhdekiemura ja kommellus.

Eppu Nuotion ja Tiina Brännaren kirjoittama ja Reijo Kuukkasen ohjaama musiikkinäytelmä saa reipasta pontta Junnu Vainion kauniista musiikista. Biisejä kuullaan parin tunnin näytelmässä jopa 17 kappaletta, mikä tuntuu hieman liian suurelta määrältä. Vaikka musiikkiesitykset ovat kauniita, tuntuvat ne välillä pysäyttävän tarinan kulun turhan kärkkäästi.

Laulusuorituksia ei voi kuin ihailla: biisit taittuvat kaikilta näyttelijöiltä hienosti ja välillä yleisössä alkaa jalka vipattaan ihan pakostakin. Vainion musiikki on tunnetusti rehellinen kuvaus suomalaisesta mielenmaisemasta, ja tässä näytelmässä se herää oikealla tavalla eloon.

Pääosassa Elias Nessisenä nähdään Janne Hyytiäinen, joka kantaa monipuolisen roolinsa tukevasti alusta loppuun. Ohjauksessa on tehty hyvää työtä: jokainen hahmo on pienieleisellä tyylillään aito. Katsoja tunnistaa varmasti omasta elämänpiiristäänkin väsähtäneen poliisin, dementoituneen mummon, pikkukaljoissaan olkapäälle nojaavan miehen ja eleettömän baarimikon. Hyytiäisen lisäksi varsinkin Paavo Jämsenin Pussi Jussinen, Mikko Rajalan Jaakko-poliisi ja Airi Hämäläisen Helga Laamanen saavat nauruhermot kutiamaan rennolla, todentuntuisella otteellaan.

Kuten Hietamalla aina, näyttelijät saavat voimansa yleisöstä, jota oli sunnuntaina 11. maaliskuuta saapunut paikalle tuvan täydeltä. Mikäli halajat nähdä tämän supisuomalaisen näytelmäilottelun, suosittelemme varaamaan liput ennakkoon.

Helga-mummo (Airi Hämäläinen) ja Pussi (Paavo Jämsen) nauttivat toistensa seurasta puiston penkillä rikollisia bongaillen.

Elias (Janne Hyytiäinen) ja Poika Nessinen  (Ville Uusitalo) erkeentyivät yhteislauluun.

Poliisimiehet ja nainen heiluttaa. (Jenni Supperi, Hyytiäinen ja Rajala)

Näytelmän hahmotkin saavat uutisensa ÄKSästä. Mikä sattuma!

 

 

MILKA KROGERUS

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy