ÄKS

Ensi vuonna syntyville vauvoille oma kirja

02.09.2019 12:08
Uusille tulokkaille mukava ele.
Ensi vuonna Jyväskylän keskussairaalassa syntyville vauvoille lahjoitetaan kotimainen vauvakirja. Lahjoituksen takan on Lastu ry.

 

Viimeaikaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa on noussut merkittävänä teemana esiin se, että lasten syntyvyys on laskussa.

– Ilmiöllä on moninaisia vaikutuksia suomalaiseen yhteiskuntaan, ja tästä muun muassa pääministeri Antti Rinne on esittänyt huolensa. Ensi vuoden alusta Lastu kantaa kortensa kekoon siten, että jokainen Keski-Suomen keskussairaalassa syntynyt pienokainen tulee saamaan Lastun lahjana Reetta Koiviston kirjoittaman ja Kati Aksila-Konnoksen kuvittaman vauvakirjan, Lastun puheenjohtaja Joni Vesalainen paljasti sunnuntaina.

– Lastu ry:n vauvakirjatempaus on mielestäni aivan huikea. Vauvakirjoilla on vahvat perinteet Suomessa ja on upeaa, että vuoden 2020 kunniaksi Jyväskylässä syntyvät vauvat saavat nimenomaan kotimaisen vauvakirjan. Toivon, että Lastun tempaus kannustaisi muitakin tahoja vastaavanlaiseen. Toivotan onnea kaikille odottaville perheille tai vielä raskaudesta haaveileville, Koivisto iloitsee.

Erityisen kirjahankinnasta tekee se, että tekijöiltä on ilmestynyt vuonna 2018 kaksi erilaista vauvakirjaa. Rakastettu on kohdennettu täysiaikaisille vauvoille ja Mestaripiirros erityisesti huomioi keskosvauvojen kehitysseurannan ja keskosraskauteen liittyvät asiat.

 Lastu ry. perustettiin vuonna 1993 tukemaan lahjoitusvaroin Keskussairaalan lastenosastojen leikki-, harrastus- ja opiskeluvälineistöä sekä laitehankintoja. Viime vuosina Lastu on mm. kustantanut kuukausittain sairaalaklovnit ilahduttamaan osastoilla sairastavia pikkupotilaita. Lisäksi Lastu tukee lastenosastoilla työskentelevän henkilökunnan jaksamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy