ÄKS

Epidemiologinen tilanne KSSHP:n alueella on erittäin rauhallinen

03.05.2021 17:13

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä niin sanottu Koronanyrkki totesi tämänpäiväisessä kokouksessaan, että epidemiologinen tilanne on tällä hetkellä koko KSSHP:n alueella erittäin rauhallinen.

 

Viime viikolla koronatartuntoja todettiin koko KSSHP:n alueella vain Jyväskylässä ja Äänekoskella yhteensä kuudella henkilöllä. Ilmaantuvuusluku 7 päivän osalta 100 000:tta ihmistä kohden oli 2,4 ja 14 vuorokauden osalta 7. Otetuista näytteistä 0,2 prosenttia oli positiivisia ja altistustieto oli tiedossa 80 prosentilla sairastuneita.

Yleisötilaisuuksien osalta KSSHP:n alueella on tällä hetkellä voimassa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston antama rajoitus, jonka mukaan yleisötilaisuuksiin voi osallistua maksimissaan 20 henkilöä. Alueellisessa tartuntatautien torjunnan johtoryhmän kokouksessa tuotiin esille myös, että jos perustaso säilyy vakaana jatkossakin, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tarkastelee mahdollisuutta muuttaa KSSHP:n alueella (17.5.2021 alkaen) yleisötilaisuuksien osallistujamäärää tietyin reunaehdoin 50 henkilöön. Vapun vaikutus mahdollisten koronatartuntojen määrän lisääntymiseen alkaa näkyä tilastoissa viikon sisällä.

Koordinaatioryhmä totesi kokouksessaan myös, että se tulee antamaan KSSHP:n alueella samat suositukset vierailuista alueen sairaaloihin ja terveyskeskusten vuodeosastoille, kuin mitä THL on antanut 22.4.2021 pitkäaikaista hoitoa ja hoivaa tarjoaville toimintayksiköille ja palveluntuottajille.

Kokouksessa todettiin, että omaiset voivat vierailla hoidossa olevien potilaiden luona, kunhan asiasta on etukäteen sovittu kyseisen yksikön kanssa. Kokouksessa todettiin myös, että vierailijoiden täytyy noudattaa eri yksiköissä laadittuja vierailuohjeita. Terveysturvallisuus huomioiden on erittäin tärkeää, että vierailulle tullaan vain terveinä, vierailijoiden tulee käyttää maskia, huolehtia käsihygieniasta ja noudattaa turvavälejä.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy