ÄKS

Facebookissa syntynyt idea lähti lentoon – Reputuksella kerätään koulutarvikkeita vähävaraisille

11.08.2021 12:51

Perhekeskus toimittaa reput ja tarvikkeet niitä tarvitseville lapsille ja nuorille.

 

Kun äänekoskelainen Marjo Rautiainen näki Facebookissa julkaisun vähävaraisille lapsille järjestetystä reppukeräyksestä, lamppu syttyi: tätä tarvitaan Äänekoskellekin.

– Ja ihan kaiken ikäisille, ei pelkästään ekaluokkalaisille tai eskareille. Reppua tarvitaan samalla tavalla amiksessa ja lukiossakin, ja siellä on yhtä lailla vähävaraisten perheiden lapsia, Rautiainen toteaa.

Rautiainen mietti, että koska omat lapset oli jo reputettu toiselle asteelle, yläasteelle ja viidennelle luokalle, mahtuisi perheen budjettiin vielä ostaa reppu jollekin, jonka perheellä ei ole siihen varaa. Rautiainen jakoi ajatuksensa julkisessa Facebook-ryhmässä, ja päivitys sai pian innostuneita reaktioita. Rautiainen kertoo, että auttamishaluisia on jo kertynyt, mutta mukaan mahtuu edelleen.

– Tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon uusia tai vähän käytettyjä reppuja sekä koulutarvikkeita, jotka jaetaan yhteistyössä perhekeskuksen kanssa niitä tarvitseville. Myös kynät, penaalit ja heijastimet ovat tervetulleita, Rautiainen toteaa.

Perhekeskuskoordinaattori Elina Lämsä kertoo, että perhekeskus on yhdessä sosiaalitoimen kanssa kartoittanut jo mahdollisia perheitä, joissa voisi olla tarvetta koulutarvikelahjoitukselle.

– Tämä on kiva idea, ja saamme perhekeskuksen puolesta hyvin autettua järjestelyissä etsimällä näitä perheitä. Kerätyt reput toimitetaan meille ja hoidamme niiden jakamisen tarvitseville lapsille, Lämsä kuvaa.

Marjo Rautiainen on kiitollinen siitä, miten hyvin ajatus otettiin vastaan niin perhekeskuksessa kuin somessakin.

– Omassa lapsuudessani kouluvuoden alkuun liittyi aina se, että sai uuden repun. Se voi olla aikuiselle pieni juttu, mutta tuo tähtihetki voi antaa lapselle intoa koulutielle, Marjo Rautiainen toteaa.

RIINA NYGRÉN

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy