ÄKS

Farssi lupaa naurun pyrskähdyksiä – Hietamalla nautitaan aamiainen talon tapaan

03.03.2024 12:47

Hietaman Nuorisoseuran näyttämö on toiminut jo 40 vuotta. Talon ensimmäiset näytelmät ovat nähty vuonna 1962, mutta virallisesti teatteripuolen yhdistys perustettiin vuonna 1984.

 

Ttyöryhmä on käynyt tällä kertaa käsiksi äänekoskelaisen, juuri kulttuuripalkinnon saaneen, Teppo Seppäsen käsikirjoitukseen. Seppänen on alun alkaen kirjoittanut näytelmän brittifarssiksi, mutta se on muuntautunut Hietamalla maalaiskomediaa myötäileväksi.

Näytelmän ohjannut Reijo Kuukkanen kertoo muokanneensa tekstiä Hietaman teatterille sopivaksi. 

– Tepon luvalla, tietenkin! Elämällä on tapana heitellä niin, että aina jostain putkahtaa uusi näytelmä eteen, johon on hyvä tarttua. 

Kuukkanen kehuu työryhmässä vallitsevaa henkeä. 

– Aina on kiva tulla harjoituksiin ja näytöksiin. Eihän tätä muuten viitsisi tehdäkään, Kuukkanen sanoo. 

Näytelmän juoni sisältää käänteitä ja vatsan väänteitä: Wanha-Kuusikon Kartanohotellin henkilökunta on kiireinen, koska hotelliin asettuu asumaan samaan aikaan peräti kaksi asiakasta. Kiire on toki suhteellista, samoin palvelun laatu. Koska hotelli kitkuttelee taloudellisen selviämisen rajamailla, omistajien täytyy säästää vähän sieltä ja täältä. Valitettavasti ruoan tuoreus on hieman kiistanalainen säästökohde. Vessan ovet käyvät tiuhaan hotellin kuuluisan aamupalan jälkeen, kun yhdellä jos toisellakin alkaa ilmetä kummallisia oireita. Ja siitä se sitten alkaakin melkoinen keitos kehittyä. Soppaan heitetään lääkkeitä, lääkäreitä, naapurin siat ja lopulta jopa likakaivon rikkinäinen kansi.

Näytelmän ensi-iltaa vietetään jo lauantaina, 2. maaliskuuta ja työryhmä on työstänyt esitystä lokakuusta lähtien. Tarja Pullinen on ollut mukaan Hietaman NS teatterissa viiden vuoden ajan. Aviopuoliso Jannelle on langennut jo useamman kerran pääosa. Tällä kertaa Janne Hyytiäinen sonnustautuu hotellin omistaja, herra Kaarlo Johanssonin housuihin. 

– Olen erittäin iloinen, että olemme saaneet mukaan neljä uutta näyttelijää, iloitsee apulaisohjaaja. Teksti on hyvä, ja se kasvaa ja kehittyy siihen tapaan, ettei katsoja osaa aavistaa seuraavaa juonenkäännettä ja myös roolihahmot ovat herkullisia, kuiskaaja ja markkinoinnistakin kopin ottanut Tarja Pullinen sanoo. 

Pullinen kertoo, kuinka hauskaa tekstiä on ilo tuoda näyttämölle. 

– Kun teksti kulkee, niin sitä on hauska myös tehdä. Harjoitusten edetessä ovat näyttelijät löytäneet rooleistaan herkulliset kohdat, Pullinen naurahtaa. 

Äänekoskella Pullinen ja Hyytiäinen tunnistetaan jo teatterilaisiksi. 

– Kauppareissuilla saadaan vastailla kysymyksiin, milloin on seuraava näytelmä, milloin on ensi-ilta, Pullinen kertoo.
Uusin näytelmä kiinnostaa, sillä varauksia on jo tullut mukavaan tahtiin.

Löytyykö kadonnut hotellivieras, kenelle soitetaan ambulanssi ja kenelle eläinlääkäri? Ja mihin tarkoitukseen se hotellivieraalle annettu lääke olikaan? Vastauksen kysymyksiin selviää, kun lähtee teatterimatkalle Hietamalle. 

Hietaman NS näyttämö esittää Teppo Seppäsen käsikirjoittaman farssin Aamiainen talon tapaan

Esitykset:
6.3. klo 19.00
8.3. klo.19.00
10.3. klo. 14.00
13.3. klo.19.00
15.3. klo.19.00
20.3. klo.19.00
22.3. klo. 19.00
24.3. klo.14.00

Lippuvaraukset ja ryhmät:
Tarja Pullinen 0505658017
Pirjo Saarinen +358405965192nen

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy