ÄKS

Globaalien markkinoiden äänekoskelainen energiapuukourayrittäjä KX-Treeshears Oy Vuoden Uusyrittäjäksi

02.11.2023 09:19 (muokattu 02.11.2023 09:20)
Vuoden Uusyrittäjäksi valitun Kimmo Tossavaisen yritys KX-Treeshears Oy suunnittelee, valmistaa ja myy moduulirakenteisia energiakouria. Kuva; Esa Lehmonen

Suomen Uusyrityskeskukset ry:n palkitsema valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä 2023 on äänekoskelainen Kimmo Tossavainen, jonka energiapuukouria valmistava yritys KX-Treeshears Oy tavoittelee globaalia markkinajohtajuutta. Yleisön suosikkina palkittiin puolestaan vaativaa lastensuojelupalvelua tuottavan EHOT Oy:n yrittäjät Ville RouhiainenTommi Mustonen ja Matti Kortelainen Mikkelistä. Voittajat palkittiin 1.11.2023 Helsingin Musiikkitalolla. 

 

Vuoden Uusyrittäjäksi valitun Kimmo Tossavaisen yritys KX-Treeshears Oy suunnittelee, valmistaa ja myy moduulirakenteisia energiakouria. Energiapuukoura on erilaisiin työkoneisiin liitettävä metsätyön väline, jolla raivataan vesakoita ja harvennetaan metsiä, jotta metsätöiden jäljiltä jäisi siisti lopputulos ja puusta saataisiin kaikki hyöty irti.

Yrittäjä, toimitusjohtaja Kimmo Tossavaisen mukaan osat valmistetaan itse hyödyntämällä alihankintayhteistyötä sopivien yritysten kanssa. Tuotteen elinkaarta on saatu pidennettyä patentoidun moduulirakenteen ansiosta.

Omien työntekijöiden lisäksi yritys työllistää välillisesti noin 30 henkilöä.

Palkintoraati kiinnitti huomionsa erityisesti yrityksen rohkeaan ja ennakkoluulottomaan kasvutarinaan, jossa yrittäjän selkeät tavoitteet globaalista noususta ovat olleet avainasemassa. Yritys aloitti liiketoimintansa haastavaan aikaan keväällä 2020, ja on onnistunut kasvattamaan toimintaansa globaaleista haasteista huolimatta. 

– Tämä yritys on kuin syntynyt globaaliksi. Yrityksellä on selkeästi mahdollisuudet kovaan kasvuun, tälläkin hetkellä jälleenmyyjiä on 34. Päämarkkina-alueet ovat Euroopan lisäksi USA ja Kanada. Lisäksi markkina-avauksia on tehty Uuteen-Seelantiin ja Etelä-Koreaan. Tämä on vaikuttavaa, ja osoitus yrittäjän päämäärätietoisuudesta ja selkeästä tavoitteenasettelusta, kiittelee Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Piia Malmberg. 

Yleisön suosikki tavoittelee Suomen parasta vaativaa lastensuojelupalvelua

Ehot Oy:n yrittäjät Ville RouhiainenTommi Mustonen ja Matti Kortelainen kertovat tavoittelevansa lasta kunnioittavaa ja yksilölliset tarpeet huomioivaa palvelua. Yrittäjät ovat panostaneet voimakkaasti erityisesti henkilöstöresursseihin ja henkilöstön osaamiseen, minkä lisäksi moniammatillista henkilöstöä on merkittävästi enemmän mitä toimilupa vaatisi.

Yrityksellä on kuusipaikkainen erityisen huolenpidon pysäytysyksikkö erittäin haastavassa tilanteessa oleville huostaanotetuille lapsille, sekä seitsenpaikkainen vaativan tason pitkäaikaisen asumisen yksikkö. Samassa kiinteistössä on lisäksi kaksi itsenäistymisasuntoa. 

– Yritystä perustettaessa tavoitteeksi asetettiin tuottaa Suomen parasta vaativan päädyn lastensuojelupalvelua. Kolmen ja puolen toimintavuoden jälkeen voimme todeta, että olemme päässeet tavoitteeseen tai ainakin olemme hyvin lähellä sitä. Palaute ja tulokset ovat olleet erittäin positiivisia. Asiakaspaikat ovat jatkuvasti täynnä ja asiakkailta itseltään tuleva palaute on todella positiivista. Myös henkilöstön pysyvyys ja viihtyminen kertovat siitä, että tällä kaikkein haastavimmalla lastensuojelun kentällä teemme paljon asioita oikein, yrittäjät kertovat.

– Lastensuojelu on alana herkkä, säännelty ja haastava. Tässä tapauksessa yrittäjät työskentelevät kaikkein vaativimpien alan ilmiöiden parissa. EHOT Oy pyrkii itseään säästelemättä erottautumaan kilpailijoistaan muun muassa vahvalla ja moniammatillisella henkilöstöresurssoinnilla, hyvällä johtamisella, moderneilla tiloilla sekä hyvällä sijainnilla. Yleisön äänet tukevat näyttöä siitä, että moni asia on tehty oikein, toteaa Piia Malmberg. 

Vuoden Uusyrittäjä -palkinto

Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman yrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella nettiäänestyksellä. 

Kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka ovat perustaneet yrityksensä Uusyrityskeskuksen avustuksella, ja joiden yritystoiminta on ollut menestyksekästä. Raadin valitsema Vuoden Uusyrittäjä saa 5 000 euron ja yleisön suosikki 2 500 euron rahapalkinnon.

– On äärimmäisen tärkeää, että alkavat yrittäjät saavat ammattitaitoista neuvontaa yrityksen alkutaipaleella, sillä se tutkitusti lisää yritysten elinvoimaisuutta, kertoo Piia Malmberg. 

Tämän vuoden voittajat valitsi raati, johon kuuluivat Suomen Uusyrityskeskukset ry:n hallituksen puheenjohtaja Reino Meriläinen, hallituksen varapuheenjohtaja ja EK:n johtava asiantuntija Jari Huovinen, pääyhteistyökumppani Oma Säästöpankin viestintäjohtaja Minna Sillanpää sekä yhteistyökumppani Patentti- ja rekisterihallituksesta johtaja Anna Lauttamus-Kauppila.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy