ÄKS

Graffitikontti sai taidetta pintaan

30.07.2022 18:08
Jimi Heino ja Taavi Patama tekivät kontin seinään pinkin pantterin.

Kulttuuriyhdistys Tuff ry:n ja Suolahden katutaiteilijat ry:n ohjaama graffitityöpaja veti porukkaa, vaikka sää ei suosinutkaan. 

 

Jimi Heino ja Taavi Patama eivät ole aiemmin maalanneet, mutta kiinnostus graffitia kohtaan sai nuoret osallistumaan työpajaan. 

– Tää on siistiä päästä maalaamaan ja kokeilemaan. Me ollaan värjäämässä tässä tällästä valmista pohjaa, nuoret kertovat. 

Pajassa oli säästä huolimatta toistakymmentä osallistujaa ja tilaa riitti jokaiselle maalaajalle. Maalaaminen aloitettiin puhtaalta pinnalta, joten osallistujat saivat päästää oman luovuutensa vapaaksi. Työpajaa olivat ohjaamassa Tuff ry:n Janne Saarikoski ja Suolahden katutaiteilijat ry:n Jemo Kettunen

– Tän kontin myötä Äänekoskella on yhtä paljon luvallista pintaa maalata, kuin Jyväskylässä. Siellä on yksi iso tunneli ja Killerillä luvalliset uudet seinät, Saarikoski sanoo. 

Tammikuussa perustetussa Suolahden katutaiteilijat yhdistyksessä on tällä hetkellä jo noin 30 jäsentä. 

– Yhdistyksen jutut on lähteneet hyvin käyntiin. Me ollaan saatu jo ihan kivasti jäseniä ja tänä kesänä on ollut jo alue toimijoilta kiinnostusta tilaus töille ja Suolahden kyläyhdistyksen kautta saatiin työksi maalata traktorin peräkärry, jolla työllistimme paikkakuntalaisen 16-vuotiaan nuoren kesätöihin maalaamaan maalaismaiseman. Myös parissa meidän järjestämissä workshopeissa on käynyt hyvin porukkaa, Kettunen sanoo. 

Graffitikonttia oltiin jo odotettu ja Suolahden katutaiteilijat yhdistyksellä on ollut haaveena päästä maalaamaan myös purkukohteisiin. 

 

Katso kuvat työpajasta alta!

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy