ÄKS

Häh? Missä Suolahden yhtenäiskoulun oppilaiden hammashuolto tapahtuu?

18.02.2020 16:23
Ovessa lukee hammaslääkäri, mutta vesipiste ja muut rensselit puuttuvat vielä. Tila seisoo tyhjänä.
Kävimme ottamassa selvää missä Suolahden yhtenäiskoulun oppilaiden pop up -hammashoito tapahtuu. 

 

Tammikuun lopulla perusturvalautakunta hyväksyi neuvolatoiminnan, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon sekä lasten ja nuorten ehkäisevän suun terveydenhuollon toimintasuunnitelman. Paperiin on myös kirjattu kuinka koululaisten suun terveystarkastukset tehdään. Hammaslääkärissä käydään terveyskeskuksessa, mutta suun terveystarkastukset tehdään pop up – toimintamallin mukaan. 

Pop up -toimintamallin avulla tarjotaan suun terveydenhuollon määräaikaistarkastukset kaikille Äänekosken alueen oppilaille koulujen tiloissa, ja kohderyhmänä ovat ensimmäisellä, viidennellä ja kahdeksannella luokalla olevat oppilaat. 

ÄKS kävi katsomassa missä Suolahden yhtenäiskoululla hoidetaan ja tutkitaan oppilaiden hampaita. Varsinainen pop up on toiminut lääkärin tilassa jonne on tuotu siirrettävä tuoli, mutta inva-wc:tä on käytetty hampaiden pesuun, ja neuvontatilana. Seuraavaan kerrokseen on valjastettu parinkymmenen neliömetrin kokoinen huone, jonka ovessa lukee hammaslääkäri. 

– Tämä tila on valittu ja nimetty pop-up toiminnan tarpeisiin, kertoo apulaisrehtori Tapio Saaristo. 

Tyhjässä tilassa ei ole voitu tarkastuksia suorittaa, sillä huoneesta ei löydy vesipistettä – ei tarkastuksiin soveltuvaa tuoliakaan. 

– Meillä ei ole tietoa kiinteästä tuolin aikataulusta, eikä tietoa aikataulusta milloin vesipiste tilaan saadaan. Tämän lukuvuoden hammastarkastukset on jo tehty, Saaristo jatkaa. 

ÄKSän saamien tietojen mukaan erilaisia versioita on ilmassa, mutta varsinaisia suunnitelmia ei ÄKS käsiinsä saanut. 

– Tila remontoitiin nopealla aikataululla tähän pisteeseen, kun olimme käsityksessä, että pop-up piste tulee tähän nopeasti. Nyt meillä on remontoitu tila, joka ei ole kenenkään käytössä, apulaisrehtori Katariina Lievonen sanoo. 

Kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja sekä hallituksen edustajana perusturvassa istuva Sirpa Martins ei tahdo käsittää, miksi Suolahdessa on hampaiden huollosta tehty vaikea asia. 

– Muissa taajamissa homma toimii hyvin asianmukaisissa tiloissa. Nyt meillä seisoo tässä tyhjä, remontoitu tila, ja oppilaat pesevät hampaitaan invavessassa, Martins ihmettelee. 

Tässä invavessassa pestään hampaat ja annetaan neuvoja kuinka se oikeaoppisesti tapahtuu.

Vastaa

  1. Veki sanoo:

    Näitä remontteja tässä kaupungissa riittää. Tehdään remontin remontin remontteja. Eihän siinä raha hukkaan mene, ei tietenkään.

  2. Killi sanoo:

    Taijetiin tää tila rakentaa jo kesällä muuhun tarkoitukseen. Mutta hups, remontin perään remontoitiin jo remontoitua ja rakennettua. Tai oikea määrite olisikin, purettiin jo rakennettu ja remontoitu tila.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy